Prostějov: Plán pomůže řadě obcí se zajištěním sociálních služeb

10.01.2019 10:47

Informace o průběhu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb

Prostějov: Plán pomůže řadě obcí se zajištěním sociálních služeb
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Projekt je zaměřen na vytvoření Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na období let 2019 - 2021 a vytvoření návrhu akčního plánu jako základní sítě sociálních služeb s metodickou podporou,“ vysvětlil primátor města Prostějova František Jura a doplnil, že v rámci již ukončené analytické fáze byla získána data k nastavení cílů a opatření k zajištění místní a časové dostupnosti sociálních služeb. „Jedná se prvotně o analýzy k identifikaci problémových oblastí, následně o sociodemografickou analýzu, analýzu potřeb uživatelů sociálních služeb a veřejnosti, analýzu finančních zdrojů v sociálních službách a analýzu potřeb zadavatelů,“ doplnil primátor.

Do funkce předsedy řídící skupiny byla nově jmenována náměstkyně primátora Alena Rašková. „V současné době jdeme do dalšího kroku a to do fáze tvorby plánu, kdy podklady pro střednědobý plán rozvoje sociálních služeb jsou tvořeny v jednotlivých pracovních skupinách. Zpracovaný návrh dokumentu pak budeme předkládat k připomínkování odborné i laické veřejnosti,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková, která má sociální oblast ve své gesci. Jak se ukazuje, řada obcí má problémy svým obyvatelům zajistit některé sociální a pečovatelské služby.

Katalog poskytovatelů sociálních služeb

„Důvodem je vzdálenost některých obcí od Prostějova a dojíždění je problematické. Právě tady by měl Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb pomoci a nabídnou obcím řešení. To je úkol pro letošní a příští rok," doplnila náměstkyně Rašková. Finální verze střednědobého plánu bude následně, po zmíněném vypořádání připomínek, předložena ke schválení Zastupitelstvu města Prostějova a to nejpozději v měsíci srpnu 2019.

Veškeré zápisy z jednání Řídící skupiny a pracovních skupin spolu s informacemi o projektu a Katalogu poskytovatelů sociálních služeb, jsou uveřejněny na internetových stránkách města Prostějova (ZDE), sekce Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb. Střednědobé plánování sociálních služeb naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…