Prostějov: Prohlášení vedení města

26.04.2022 7:35 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Prostějova zřejmě v úterý nebude schvalovat avizovanou změnu územního plánu. Současná koalice, tvořící Radu města Prostějova, včera rozhodla, že primátor František Jura, jako předsedající, zítra navrhne stažení tohoto bodu z programu zasedání.

Prostějov: Prohlášení vedení města
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Město poté nechá změnu územního plánu upravit. Cílem je předložit zastupitelům v blízké době novou podobu změny, která nebude obsahovat opatření týkající se okolí biokoridoru Hloučela.

Vedení města opakuje, že nikdy nechtělo zastavět ani jediný metr biokoridoru a cílem jeho postupu bylo rozšíření zeleně v celé této oblasti. Zástupci všech koaličních stran konstatovali, že se změna územního plánu stala terčem dezinformací, které znejistěly veřejnost a vyvolaly u části občanů dojem, že je okolí Hloučely v ohrožení. Koaliční strany se proto rozhodly zabránit pokračující účelové politické kampani a materiál z jednání navrhují stáhnout.

Město následně nechá v příštích týdnech změnu územního plánu patřičně upravit a vyjmout z ní celou navrženou změnu v blízkosti biokoridoru Hloučela v lokalitě nedaleko Nemocnice (Trávníky). To umožní, aby další opatření mohla být schválena a územní plán se v jiných částech města skutečně modifikoval. Čeká na to například Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, který chce stavět novou stanici v lokalitě za Brněnskou ulicí, ale i řada dalších organizací a občanů. Tím se vyhneme riziku, že změna územního plánu skončí kvůli politizaci u soudu, což by zkomplikovalo situaci dalších občanů i investorů v celém Prostějově.

primátor města František Jura
1. náměstek primátora Jiří Pospíšil
náměstkyně primátora Milada Sokolová
náměstkyně primátora Alena Rašková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…