Prostějov: Revitalizace Sídliště Šárka 4. a 5. etapa

27.08.2018 15:20

Zastupitelstvo města Prostějova bude dne 27. 8. rozhodovat o navýšení financí pro revitalizaci sídliště.

Prostějov: Revitalizace Sídliště Šárka 4. a 5. etapa
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Práce na této etapě sídliště se rozšiřují o stavbu cyklostezky.

V letošním roce má proběhnout 4. a 5. etapa revitalizace s finančním rozsahem cca 23.68 milionu korun (vč. DPH). V rámci stavebních prací má být konkrétně vybudována nová dešťová kanalizace a provedena rekonstrukce komunikace o délce 350 metrů, chodníků, veřejného osvětlení, přeložky sdělovacích a silnoproudých kabelů a obnova zeleně. Rozsah prací se ale mimořádně rozšíří.

„Z Olomouckého kraje jsme získali dotaci na vybudování cyklistické stezky ve výši jednoho milionu korun, která měla původně vzniknout až v rámci šesté etapy.  Na základě této skutečnosti tak dojde k avizovanému rozšíření díla a navýšení ceny o cyklostezku, která měla vzniknout až v roce 2019 včetně přiléhajících chodníků. Cena se tak navýšila o zhruba 3.21 milionu korun (vč. DPH),“ upřesnil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že dále dle smlouvy o dílo musí být cena díla navýšena o inflační doložku, která činí cca 500 tisíc korun.

V rozpočtu města Prostějova na rok 2018 jsou na předmětnou akci schváleny finanční prostředky ve výši 24 milionů korun vč. DPH.

V roce 2015 bylo pro revitalizaci sídliště vypsáno výběrové řízení, ve kterém nejvýhodnější nabídku předložila společnost HORSTAV Olomouc, spol. s r.o. V roce 2018 změnila společnost majitele – RIDERA DIS s.r.o., Ostrava. Ve výběrovém řízení předložila firma cenu za realizaci celého díla ve výši 70.05 milionu korun vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…