Prostějov: Školy se připravují na otevření

07.05.2020 13:13

Od pondělí 11. 5. 2020 budou opět otevřeny základní školy. Týká se to samozřejmě i těch prostějovských.

Prostějov: Školy se připravují na otevření
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Jak konkrétně se zřizovatel, tedy město Prostějov a ředitelé jednotlivých školských zařízení připravují? Ptáme se náměstka primátora Jana Krchňavého, v jehož gesci je právě resort školství:

Ředitelé se připravují na otevření základních a mateřských škol přesně v souladu s pokyny ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Od 11. 5. 2020 nastoupí žáci 9. ročníků, kteří se připravují na přijímací zkoušky na střední školy. Kolektivy žáků devátých tříd budou maximálně 15 členné, což je podmínkou ministerstva školství. Ředitelé jsou proto v kontaktu s rodiči žáků a zjišťují zájem o výuku ve třídách.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí

Město Prostějov zároveň tento týden zabezpečuje rozvoz roušek a dezinfekce do místních základních a mateřských škol.

O týden později, tedy od 18. 5. 2020, pokud samozřejmě skončí nouzový stav, počítáme s otevřením mateřských škol. Otevřeny budou všechny prostějovské mateřinky a vzhledem k tomu, že v tomto případě ministerstvo školství žádná omezení nestanovuje, bude plně záležet na rodičích, zda dítě do školky umístí či nikoliv.

V rámci poslední vlny otevírání školských zařízení by 25. 5. 2020 měl být otevřen i první stupeň základních škol (opět pouze pro maximálně 15 člennou skupinu). Zejména výuka v základních školách tak bude poměrně organizačně náročná, ale věřím, že všechno zvládneme.

Ještě doplním, že s otevíráním škol se budou u některých škol otevírat i tělocvičny, což bude v kompetenci ředitelů škol. Ti musí vyhodnotit, zda jsou schopni zajistit všechna hygienická opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…