Prostějov: Vynikající atmosféra a skvělé výkony na Silvestrovském běhu

03.01.2024 16:14 | Tisková zpráva

Čtyřicátý sedmý ročník Silvestrovského běhu v prostějovských Kolářových sadech přinesl rekordní účast 147 běžců všech věkových kategorií. Od nejmenších dětí (některé ještě zdolávaly trať za pomoci rodičů v kočárku) až po veterány.

Prostějov: Vynikající atmosféra a skvělé výkony na Silvestrovském běhu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

A příhodné počasí - bez deště, bezvětří a teplota kolem 6 stupňů vytvořily ideální podmínky pro závod. A bylo se vskutku na co dívat. Hojná účast zejména nejmenších dětí a skvělé výkony v hlavních kategoriích.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39650 lidí

Jak v ženské, tak i v mužské kategorii byly překonány traťové rekordy! Mezi ženami byla nejrychlejší česká reprezentantka v orientačním běhu Tereza Janošíková, která časem 7:09 překonala čas Anny Brichtové z roku 2015. V mužích pak předvedl úchvatný sólozávod letošní atletický Mistr České republiky Michal Hroch, který časem 15:52 překonal 25 let starý traťový rekord Petra Hynka. Vzhledem k tomu, že závod se podruhé také konal jako Memoriál Borise Vystavěla (zakladatele závodu), dostali vítězové i pěkné poháry.

"Zatímco u Terezy (číslo 6 ve světovém žebříčku orientačních běžců) jsem překonání rekordu celkem předpokládal, tak výkon Michala Hrocha mě úplně nadchl. Ale tento závod nebyl jen o vítězích, kteří byli první v cíli. Byl o radosti z pohybu a osobních vítězství každého z běžců a běžkyň. Jsem velice rád, že akce kterou podpořilo Statutární město Prostějov, Olomoucký kraj, Národní sportovní agentura a ČUS Prostějovsko se velmi vydařil. Pro další ročník ještě vylepšíme drobné detaily v organizaci a opět na shledanou," hodnotí závod jeho ředitel Dušan Vystavěl.

Ceny vítězům předala za město Prostějov 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…