Rada města Brna schválila navýšení dotace pro Národní divadlo Brno

24.08.2018 13:50

Rada města Brna schválila Národnímu divadlu Brno navýšení neinvestičního příspěvku ve výši 7 100 992,62 Kč na pokrytí ztrát zapříčiněných dlouhotrvající rekonstrukcí Janáčkova divadla.

Rada města Brna schválila navýšení dotace pro Národní divadlo Brno
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

I přes maximální úsilí se vedení Národního divadla dostalo během rekonstrukce Janáčkova divadla za rok 2017 do ztráty 27 519 608,94 Kč. Do částky se promítly větší náklady související s využíváním náhradních prostor, jako např. nájemné budov nebo nájem zařízení a technologií.

„S ředitelem Martinem Glaserem bylo dohodnuto, že po dobu rekonstrukce budovy Janáčkova divadla zachovají provoz operního i baletního souboru, aby se minimalizovaly ztráty, s tím, že po vyčíslení město tyto finanční ztráty pokryje,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu Matěj Hollan.

V průběhu loňského roku již získalo Národní divadlo Brno od svého zřizovatele neinvestiční příspěvek ve výši 18 959 000 Kč. Z vlastní činnosti organizace kompenzovala negativní dopady rekonstrukce částkou asi 1,5 milionu Kč.

Dle původního plánu měla být celá rekonstrukce budovy dokončena v září 2018. V průběhu provádění díla došlo k rozdělení stavby na 3 etapy, přičemž s předáním poslední části díla se aktuálně počítá nejpozději k 30. 9. 2019.

Navýšení neinvestiční dotace musí schválit také Zastupitelstvo města Brna, které zasedá 4. září 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…