Radní Prahy 2 se shodli na programových zásadách pro příští čtyři roky

22.01.2019 10:02

V pondělí 21. ledna 2019 schválili radní Prahy 2 programové prohlášení pro období 2018–2022. Strategický dokument určuje směr, jakým se městská část bude v příštích čtyřech letech ubírat, a pokrývá všechny oblasti rozvoje Prahy 2. Hlavní prioritou je odpovědná správa a hospodárnost.

Radní Prahy 2 se shodli na programových zásadách pro příští čtyři roky
Foto: prague.eu
Popisek: Novoměstská radnice

Programové prohlášení je odrazem shody politických subjektů ODS, TOP 09, ANO 2011 a OSB, vyjádřené již dříve v koaliční smlouvě. Radniční koalice se v něm zavazuje pokračovat v odpovědné správě a rozvoji městské části tak, aby byla stále příjemným a bezpečným místem pro život všech občanů a aby se rozvíjela s respektem k tradicím i s otevřeností k novým trendům.

Mezi hlavní priority patří hospodárnost a rozpočtová odpovědnost, moderní a otevřená správa, efektivní správa majetku a stabilizace rezidentů. Dále řešení problémů v oblasti dopravy, bezpečnosti, školství, sociální, životního prostředí a využití veřejného prostoru.

Programové závazky Rady městské části Praha 2 pro toto volební období jsou členěny do dvanácti tematických kapitol, zohledňujících složení Rady a působnost jejích členů: Hospodaření; Sociální politika a zdravotnictví; Školství a volný čas; Kultura a společenské aktivity; Sport; Výstavba a územní rozvoj; Životní prostředí; Doprava; Bezpečnost; Informační služby, moderní a otevřená správa; Bytová politika; Správa majetku.

Celý text Programového prohlášení Rady MČ Praha 2 je ke stažení na www.praha2.cz.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…