Rokycany: Město představilo studii parkování v centrální části města

03.09.2018 7:34

Město Rokycany představilo na veřejném projednání „Studii parkování v centrální části města Rokycany“ od renomované společnosti AF - CITYPLAN, s.r.o.

Rokycany: Město představilo studii parkování v centrální části města
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Před týdnem představilo město Rokycany na veřejném projednání v oblasti dopravního plánování renomovanou společností AF – CITYPLAN, s.r.o. zpracovanou „Studii parkování v centrální části města Rokycany“. Z důvodu řešení nedostatku parkovacích míst v centru města rozhodla o zpracování studie v loňském roce rada města. „Cílem bylo získat jednak data o současném stavu, tj. obsazenosti a obrátkovosti na parkovacích místech v centru a okolí vlakového a autobusového nádraží, tak zejména návrhy úprav řešení dopravy v klidu (parkování) v centrální části města a přilehlém okolí, včetně posouzení záměru výstavby parkovacího domu. Výsledky studie nám nyní poslouží jako podklad pro stanovení potřebnosti lokalit parkování v konkrétních místech města. Studie se věnuje i odhadu ekonomické a prostorové bilance v případě vybudování parkovacího domu. Navrhuje úpravy tarifního systému, informační systém parkovišť i vytvoření nových parkovacích stání a parkovacích zón pro rezidenty, zejména v lokalitách sídlišť,“ konstatuje místostarosta města Rokycany Jan Šašek. Řešené území ve středu města bylo vymezeno ulicemi Jiráskova, Náměstí 5. května, Pražská, Soukenická, Třebízského a dále ulicemi Jeřabinová, Antonína Uxy a Dukelská.

Od přítomných občanů na veřejném projednání studie zaznívaly různé náměty, čemu se věnovat nejdříve a případně jak. Obyvatelé města např. poukazovali na situaci ve vnitroblocích v ulici Josefa Knihy, v prostoru před vlakovým nádražím, v Jiráskově ulici, v Rokycanově ulici a obecně na nedostatek legálních parkovacích míst v celém prostoru středu města. Obyvatelé navrhovali např. rozšíření parkovací plochy v prostoru bývalého Děkanského rybníku. V diskuzi zaznívaly i různé návrhy na případné umístění uvažovaného parkovacího domu, šlo třeba o plochu vedle obchodního domu Žďár nebo u zimního stadionu, včetně návrhu na podzemní parkoviště pod Masarykovým náměstím. Na náměty zpracovatelé společně se zástupci města reagovali na místě.

Zpracovaná studie je stále k dispozici na webových stránkách města www.rokycany.cz, případně k nahlédnutí v kanceláři vedoucího odboru rozvoje města Jiřího Hlada nebo v kanceláři místostarosty města Jana Šaška. Připomínky či podněty je stále možné zasílat, a to do středy 31. ledna 2018, na Odbor rozvoje města Městského úřadu Rokycany nebo na e-mail jiri.hlad@rokycany.cz. Předem občanům za jejich podněty děkujeme.

„Časový harmonogram realizace navrhovaných opatření není zatím stanoven. Nyní po veřejném představení a po obdržení případných dalších připomínek či podnětů bude společně se zpracovateli vyhotoveno jejich vyhodnocení a studie předložena orgánům města. Studie navrhuje postup realizace úprav, v první fázi počítá např. s realizací plánovaných revitalizací sídlišť, parkovišť a veřejných prostranství tak, aby se navýšil počet legálních parkovacích stání. Předpokladem navržených opatření je tedy provedení plánovaných stavebních úprav v jednotlivých lokalitách, což je zkrátka běh na delší dobu. Podle zpracovatelů se následně mohou realizovat navrhované změny tarifního parkovacího systému či zavádět rezidentní a smíšené parkovací zóny,“ doplňuje místostarosta města Jan Šašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…