Rokycany: Město zahájilo veřejné projednávání nového územního plánu

10.09.2017 20:17

Veřejné projednání návrhu územního plánu města Rokycany se uskuteční ve středu 13. září 2017 od 16 hodin v rokycanském sále restaurace Na Střelnici, ul. Míru 24.

Rokycany: Město zahájilo veřejné projednávání nového územního plánu
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Územní plán je jedním ze základních rozvojových dokumentů města, který má vliv na všechny obyvatele města a všechny sféry našich životů. Práce na rokycanském územním plánu začaly po výběru zpracovatele již v roce 2013. Nyní po třech letech připomínkování a vyhodnocování přijatých připomínek k návrhu nového územního plánu, který byl společně projednán s dotčenými orgány, sousedními obcemi a veřejností, byla konečně zpracována jeho varianta pro veřejné projednání. Probíhal tak sice zdlouhavý, ale precizní proces, při kterém jsme se detailně věnovali vzneseným připomínkám občanů a diskutovali s nimi o nich. Zabývali jsme se aktuálními potřebami města na změny územního plánu i nastavení nových regulativů funkčního a prostorového uspořádání města. Nyní upravený návrh územního plánu bude podroben veřejnému projednání.

Do návrhu územního plánu je nyní možné nahlédnout, a to až po dobu 7 dnů od konání veřejného projednání, tj. do 20. září 2017 na městském úřadě na odboru rozvoje města. Do návrhu územního plánu je samozřejmě možné nahlédnout i zde na webových stránkách města. Zveřejněny jsou i veškeré významné změny provedené po provedeném společném jednání a vyhodnocení přijatých připomínek občanů. Děkujeme, že procesu vzniku nového územního plánu věnujete pozornost a chcete se na jeho tvorbě podílet.

Jak je možné k návrhu územního plánu vyjádřit svůj názor?

V souladu s § 52 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s § 172 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, bylo zahájeno veřejné projednávání nového návrhu územního plánu města Rokycany.

Uplatnění námitek, připomínek či stanovisek bude možné do protokolu z veřejného projednání. Dále nejpozději do 7 dnů ode dne veřejného projednání je možné uplatnit:

Námitky:
Námitky proti návrhu územního plánu mohou podat pouze vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení, oprávněný investor a zástupce veřejnosti, ve kterých musí uvést odůvodnění, údaje podle katastru nemovitostí dokladující dotčená práva a vymezit území dotčené námitkou.

Připomínky:
Nejpozději do 7 dnů ode dne veřejného projednání může každý (kdokoliv) uplatnit své připomínky.

Stanoviska:
Dotčené orgány a krajský úřad jako nadřízený orgán uplatní ve stejné lhůtě stanoviska k částem řešení, které bylo od společného jednání změněny.

K později uplatněným stanoviskům, připomínkám a námitkám se podle zákona nepřihlíží. Dotčené osoby oprávněné k podání námitek musí být na tuto skutečnost upozorněny. Ke stanoviskům, námitkám a připomínkám ve věcech, o kterých bylo rozhodnuto při vydání zásad územního rozvoje nebo regulačního plánu vydaného krajem, se nepřihlíží.

Územní plán pro veřejné projednání ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…