Roudnice nad Labem: Město zvažuje výstavbu nové sportovní haly

28.06.2017 10:05

Roudnice nad Labem se již delší dobu potýká s nedostatečnou kapacitou krytých sportovišť. Z toho důvodu její vedení zvažuje výstavbu nové sportovní haly. Zastupitelstvo proto na svém posledním zasedání pověřilo radu města zjištěním možností vedoucích k její realizaci.

Roudnice nad Labem: Město zvažuje výstavbu nové sportovní haly
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

„Vedení města si uvědomuje nedostatek kapacity krytých sportovišť v Roudnici nad Labem. Proto již v minulosti mělo snahu vstoupit do jednání o dalším osudu sportovní haly v areálu Tyršova stadionu. Dalším subjektem, který usiluje o výstavbu sportovní haly, je Basketbalová akademie 2006, která, na základě smlouvy o smlouvě budoucí na právo stavby multifunkční haly na sídlišti Jih, připravuje její výstavbu. I když v minulém volebním období při jednáních s Městem o uvedené smlouvě od něj nepožadovala Basketbalová akademie žádné finanční prostředky a její představitelé deklarovali, že si je na výstavbu haly získají sami, obrátili se na nás s žádostí o veřejnou finanční podporu ve výši 8 milionů korun,“ řekl Ing. František Padělek, místostarosta města.

Tato žádost byla jedním z bodů jednání posledního veřejného zasedání zastupitelstva, kde bylo rozhodnuto, že Dotace na výstavbu multifunkční sportovní haly v Roudnici nad Labem ve výši 8 mil. Kč Basketbalové Akademii 2006´ z.s.  nebude poskytnuta.

„V této věci jsem před jednáním zastupitelstva svolal jednání politických klubů, na kterém převládl názor, aby sportovní halu, která by sloužila nejenom Basketbalové akademii, ale i ostatním sportovním klubům, vystavělo Město Roudnice nad Labem jako investor s využitím dotací MŠMT a tím zajistilo uspokojení zájmů široké sportovní veřejnosti,“ vysvětlil Vladimír Urban, starosta města.

Tento názor následně zastupitelstvo na svém zasedání ve středu 21. června 13 hlasy zastupitelů z 18 přítomných schválilo a formulovalo ve svém usnesení.

Zastupitelstvo tak pověřilo radu města, aby prověřila potřebnost výstavby nové sportovní haly v Roudnici nad Labem z hlediska zájmů města a jeho občanů, dále aby zjistila možnosti financování případné výstavby sportovní haly Městem jako investorem a zpracovala přehled kroků vedoucích k její realizaci.

Dále také zastupitelstvo pověřilo radu města jednáním s majitelem haly a majitelem pozemku o možnosti koupě a rekonstrukce sportovní haly v areálu Tyršova stadionu Městem Roudnice nad Labem jako investorem a o výsledcích informovala zastupitelstvo města.

„Myslím si, že toto je jasný signál obyvatelům města, že zastupitelé napříč politickým spektrem sdílejí snahu o vytvoření rovných podmínek sportu pro všechny sportovní kluby v Roudnici and Labem,“ dodal místostarosta Padělek.

Na celý záznam jednání se již nyní můžete podívat ve vysílání MIS:

https://www.roudnicenl.cz/mesto/televize-mis/video/P-oGh8OPYos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…