Roudnice nad Labem: V pondělí se uzavře štětský most, nahradí ho přívoz

31.03.2019 7:34

Ústecký kraj již v pondělí 1. dubna zahájí rekonstrukci štětského mostu. Práce přinesou dlouhodobá dopravní omezení. Veřejnou dopravu zajistí přívoz i posílené autobusové spoje.

Roudnice nad Labem: V pondělí se uzavře štětský most, nahradí ho přívoz
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Jak jsme již informovali, práce mají proběhnout v termínu 1. 4. 2019 - 22. 6. 2020 a budou je provázet dopravní omezení, včetně kompletní uzavírky. Od pondělí se tak štětský most stane pro osobní dopravu zcela neprůjezdným. O detailech uzavírky informovalo Štětí na svých webových stránkách a reportáži KTV.

Osobní doprava: Jak bylo již uvedeno, most bude kompletně uzavřen. Nejbližší přemostění řeky je v Roudnici nad Labem a v Mělníku. Do Roudnice nad Labem je nejbližší možná cesta přes Hoštku, do Mělníka pak přes Liběchov a Vehlovice. Komplikace mohou nastat v květnu, kdy začnou tři etapy oprav silnice mezi Liběchovem a Mělníkem. (Podrobnější informace z průběhu prací budete moci dohledat na štětském webu a facebookové stránce.)

Autobusová doprava: Kvůli rekonstrukci mostu dochází i k úpravám jízdního řádu autobusových linek Dopravního podniku Ústeckého kraje. Podrobnější informace s mapkou tras naleznete zde na webových stránkách. Upravené jízdní řády jsou k dispozici v Informačním centru ve Štětí a v kanceláři Dopravního podniku Ústeckého kraje (tržnice – přízemí). Kapacitně budou posíleny autobusové linky do Prahy, kdy by měly v nejvíce frekventovaných časech jezdit kloubové autobusy (tzv. harmoniky) a dojde i k rozšíření o 3 spoje denně.

Přívoz: Pro pěší a cyklisty poslouží přívoz, který bude ve Štětí fungovat od 1. dubna, dle platného jízdního řádu (k dispozici na webových stránkách). Loď bude přes Labe jezdit každých 20 minut, ve špičkách bude její frekvence ještě častější. Kapacita přívozu je 40 míst. Na hněvické straně povede od přívozu osvětlená provizorní štěrková cesta k chodníku u parkoviště u vlakového nádraží.

Parkoviště: Na štětské straně Labe (pod rampou u sjezdu k nábřeží) je vybudované provizorní parkoviště pro zhruba 12 automobilů. Silnice je v prostou nábřeží jednosměrná. K parkovišti se tak přijíždí od „koželužny“ a vyjíždět se bude okolo rybárny, naproti parkovišti firmy Mondi.

Záchranný systém: Záchranný systém by neměl být rekonstrukcí mostu nijak narušen. „Dostupnost složek integrovaného záchranného systému se řešila a bude zachována. Je zabezpečena v předepsaných časech,“ uklidňuje starosta Štětí Tomáš Ryšánek.

Železniční přejezdy směr Radouň a Stračí: V souvislosti s provozem vlečky ze štětského nádraží do papírny budou delší čekací doby u závor. Doporučujeme občanům jezdit s větším předstihem nebo volit alternativní cestu např. přes Hoštku. Předpokládané časy jízdy vlečky budou ještě upřesněny. Přejezd přes vlečku u zadní vrátnice Mondi bude pro osobní dopravu zcela uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…