Roudnice nad Labem sběrem textilu pomáhá Fondu ohrožených dětí

04.11.2019 21:49

Používáním kontejnerů s logem klokana se roudničtí občané mohou nejen zbavit nepotřebného textilu, ale i pomoci Fondu ohrožených dětí. I díky vám se již projektu KlokTex podařilo přispět částkou přesahující milion korun.

Roudnice nad Labem sběrem textilu pomáhá Fondu ohrožených dětí
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Devět kontejnerů v Roudnici nad Labem má na sobě obrázek klokana, aby bylo zřejmé, že jejich využití podpoří děti v zařízeních Fondu ohrožených dětí (FOD). Ta dětem pomáhají celkem na patnácti místech v republice a s celkovou kapacitou 322 míst jim poskytují péči, která je alternativou ústavního umístění. Jejich financování ze strany státu však nestačí. Kromě materiální podpory proto projekt KlokTex.cz přispívá z každého kilogramu odevzdaného materiálu částkou 1,- Kč přímo na transparentní účet FOD.

„Každý z nás má příležitost přispět k ekologické recyklaci a v tomto případě také podpořit konkrétní charitativní projekt. Celkem už kontejnery s klokánkem přinesly dětem pěkných 1 067 848,- korun a za to všem občanům, kteří přispívají do těchto kontejnerů, patří velký dík. Pojďme společně tuto částku i nadále zvyšovat,“ říká Nicole Nouir Křížková, ředitelka projektu.

Odevzdané oděvy, textil, spárované boty, kabelky, hračky a další však musí být v dobrém stavu.  Poškozené, vlhké nebo znečištěné oblečení se již nedá využít. V takovém případě je vhodné zvážit, jaká část již patří do směsného odpadu, aby nezabírala místo pro použitelné kilogramy. Umístění do igelitové tašky nebo pytle také zaručí, že nedojde k dalšímu poškození nebo znečištění.

Více informací o projektu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…