Rožnov pod Radhoštěm: Dluhy na nájemném v městských bytech

27.01.2013 19:09

Přesně 1.612.807,- Kč bez poplatků z prodlení dluží k 31. 12. 2012 obyvatelé Rožnova, kteří bydlí v městských bytech. Dva největší dlužníci mají městu uhradit každý více než 220 tisíc korun (bez poplatků z prodlení). Město Rožnov pod Radhoštěm spravuje celkem 326 bytů.

Rožnov pod Radhoštěm: Dluhy na nájemném v městských bytech
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Odbor správy majetku rožnovského MěÚ eviduje průběžně kolem sta žádostí o městské byty. Vzhledem k tomu, že město spravuje jen 326 bytů (ostatní jsou v soukromém vlastnictví), je čekací doba na městský byt v rozmezí 3-4 let.

„Tato doba je ale opravdu jen průměrná, každá žádost uchazeče je individuálně posouzena a ohodnocena body, na základě kterých je sestaven pořadník, který je průběžně aktualizován. Jakmile se některý z městských bytů uvolní, navrhne bytová komise podle platného pořadníku pořadí žadatelů na pronájem uvolněného bytu (záleží na velikosti bytu, počtu bydlících osob apod.) Návrh bytové komise na pronájem bytu je předkládán ke schválení radě města,“ popsala proces získání bytu starostka města Markéta Blinková.

 Mezi základní podmínky pro zařazení do seznamu čekatelů patří, že žadatel nevlastní žádný byt nebo jinou nemovitost určenou k bydlení a v případě přidělení bytu nesmí mít k datu popisu nájemní smlouvy žádný dluh vůči městu Rožnov p. R.

V roce 2012 podalo město Rožnov pod Radhoštěm šest návrhů na soudní vystěhování. V jednom případě již k vystěhování nájemníka došlo, ostatní návrhy jsou v řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Rožnov pod Radhoštěm - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…