Rožnov pod Radhoštěm: Město neuvažuje o předčasném splacení úvěru

10.03.2018 20:19

Výborné hospodaření Rožnova za rok 2017 a úspora částky přes 20 milionů korun v rozpočtu na konci roku vedly radnici k analýze možnosti splatit mimořádnou splátkou předčasně část úvěru, kterým město v předchozích letech řešilo část investic a restrukturalizaci starého úvěru.

Rožnov pod Radhoštěm: Město neuvažuje o předčasném splacení úvěru
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Splatit předčasně část úvěru a ušetřit na úrocích nebo uspořené peníze použít částečně místo nového úvěru na investiční akce města. To je otázka, kterou se na svém posledním zasedání zabývali rožnovští zastupitelé. „Díky dobrému hospodaření jsme v rozpočtu města za rok 2017 ušetřili částku 20 milionů korun, kterou samozřejmě převádíme do letošního roku. A na jednání zastupitelstva jsme předložili analýzu úspory v úrocích v případě mimořádné splátky části stávajícího úvěru města. Ukázalo se, že pro město díky výhodné úrokové sazbě bude ekonomicky rozhodně lepší místo mimořádné splátky a nového úvěru na další investiční akce splátku nerealizovat a uvedené prostředky použít na investice, které bychom jinak museli úvěrovat. Jinými slovy, v novém úvěru by pro nás peníze byly dražší než při současném splácení stávajícího úvěru,“ popsal starosta Rožnova Radim Holiš, kterému nakonec dali zastupitelé za pravdu a mimořádné splacení úvěru prozatím realizováno nebude. „Nicméně budeme i nadále hlídat stav úrokových sazeb a jejich změn. A v případě ekonomické výhodnosti se k této věci samozřejmě vrátíme,“ uzavřel Radim Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…