Rožnov pod Radhoštěm: Město vybuduje v parku hřiště pro děti v přírodním stylu

11.03.2018 11:45

V tzv. dolním parku vyroste ještě v letošním roce nové hřiště v přírodním stylu pro nejmenší děti. Jeho součástí, kromě houpaček, pískoviště a průlezek, bude také tzv. hmatová stezka a didaktický herní prvek nazvaný bioparaván.

Rožnov pod Radhoštěm: Město vybuduje v parku hřiště pro děti v přírodním stylu
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm připravuje vybudování nového dětského hřiště v dolní části městského parku poblíž stávajícího petanqueového hřiště. Jednotlivé herní prvky budou „blízké přírodě“, což znamená, že jsou vytvořeny po vzoru přírody. Plánované řešení herních prvků vychází z výrazného charakteru parku – rozvíjí motiv listu, který zvětšuje do herních objektů. Prvky hřiště budou mít nejen herní funkci, budou zároveň ztvárněny jako výtvarné objekty.

„Hřiště v přírodním stylu je navrhnuto s cílem vytvořit místo, ve kterém se děti mohou seznámit s přírodou a kde si mohou svobodně vytvářet své vlastní hry. Herní prvky budou vytvořeny z masivních dubových ploten. Kromě houpaček, pískoviště a průlezek zde bude také tzv. hmatová stezka a didaktický herní prvek nazvaný bioparaván. V rámci hmatové stezky budou mít uživatelé hřiště možnost projít se bosou nohou po různých přírodních materiálech jako je například dřevo, písek, rašelina, špalky, cihly, kamínky a další. Součástí hřiště bude také tzv. bioparaván, tedy didaktický herní prvek, který je určen k menším poznávacím a jemně motorickým hrám, na kterém si děti vyzkouší dendrofon - poznávání dřeva různých stromů, listů, lesních plodů, stop zvířat a další,“ popsala připravované hřiště Martina Halamíčková z odboru rozvoje MěÚ Rožnov.

V nejbližších dnech vypíše rožnovská radnice soutěž na realizaci tohoto hřiště. Jeho cena a termín vybudování bude stanovena na základě výsledků soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …