Rožnov pod Radhoštěm: Workoutové hřiště otevřela Dana Zátopková

23.09.2018 17:58

Dana Zátopková, čerstvě 96letá, ale stále vitální olympionička, slavnostně otevřela Oranžové workoutové hřiště v areálu Atletického hřiště Dany Zátopkové v Rožnově pod Radhoštěm. A jedním dechem ho překřtila na Opičárnu.

Rožnov pod Radhoštěm: Workoutové hřiště otevřela Dana Zátopková
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

„Na podobných konstrukcích jsme trénovali po druhé světové válce, když jsem s atletikou začínala. Říkaly jsme jim opičárny, jsou dobré pro pěstování síly a mrštnosti. Na takových prolézačkách vyrostlo několik dobrých tyčkařů,“ vysvětlila olympijská vítězka v hodu oštěpem, že dnes tolik populární posilování s využitím váhy vlastního těla bylo v kurzu už před desítkami let. Na nové hřiště přispěla městu Nadace ČEZ grantem 450 tisíc v rámci programu Oranžové hřiště.

Sportovní areál v Letenské ulici v Rožnově pod Radhoštěm mají od pátku 21. září o důvod více navštívit děti i dospělí bez rozdílu věku či kondice. Workoutové hřiště je pro veřejnost otevřeno bezplatně stejně jako celý areál, který byl v pátek oficiálně po slavné olympioničce pojmenován. „Je pro nás ctí, že mladí sportovci i veřejnost mohou nyní sportovat na moderním hřišti pojmenovaném po naší sportovní legendě – na Atletickém hřišti Dany Zátopkové. Těší mě také, že jsme mohli areál díky podpoře Nadace ČEZ rozšířit o nový workout, který je dnes hodně populární hlavně mezi teenagery,“ netajil radost nad novým názvem hřiště starosta Rožnova Radim Holiš.

Správu, provoz a údržbu zajistí město z vlastních prostředků

Zástupcům vedení města a sportovcům při stříhání pásky asistoval generální ředitel společnosti ČEZ Energo David Bauer. „Všude tam, kde Skupina ČEZ působí, se snažíme být dobrými sousedy. Jako sportovec vím, že pohyb je tím nejlepším vyplněním volného času, a navíc workoutové hřiště zabírá hlavně u mladé generace, o které se říká, že je pohodlná a líná. Proto věřím, že v Rožnově začnou díky novému Oranžovému hřišti sportovat i ti, kteří dosud jen seděli u počítačů,“ dodal David Bauer.

„Workoutové hřiště by se mělo v ideálním případě nacházet v každém městě. Dětem i dospělým dává příležitost i motivaci k pohybu, kterého má dnešní generace stále méně. Za Nadaci ČEZ proto věřím, že bude na hřišti často plno a zamíří sem kromě dětí třeba i vitální senioři,“ sdělila ředitelka nadace Michaela Ziková.

Správu, provoz a údržbu zajistí město z vlastních prostředků. Dohled nad areálem vykonává také Městská policie, prostor je trvale monitorován kamerovým systémem.

Vznik dětských hřišť a sportovišť podporuje Nadace ČEZ už 15 let. Jen v loňském roce bylo otevřeno 54 Oranžových hřišť, nadace pomohla městům a obcím s investicí přes 19 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…