S venkovním bruslením se Znojmo rozloučí zvesela. Dětským karnevalem

27.02.2018 10:04

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ním i bruslení pod širým nebem, které si Znojmáci užívají už od prosince loňského roku. Zabruslit si na Horním náměstí bude možné ještě do 8. března, kdy se děti s kluzištěm stylově – v maskách – rozloučí. Karneval na kluzišti se uskuteční právě ve čtvrtek 8. března od 15:30 hodin.

S venkovním bruslením se Znojmo rozloučí zvesela. Dětským karnevalem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na programu budou hry a soutěže pro děti, dětská diskotéka pod taktovkou moderátora Milana Jonáše a s hudbou DJ Izzy Coopera a nebude chybět ani balónkový klaun Jirka. Děti, které dorazí v masce, se mohou těšit na odměnu. Samotná maska, vlastně ani brusle, ale nejsou podmínkou. Pro ty, kteří na maškaru nemají náladu, jsou tu hry a pro nebruslaře budou připraveny návleky.

Nové umělé kluziště je v provozu od začátku prosince loňského roku. Skrývá v sobě moderní technologii a zároveň chytré, ekologické i ekonomické řešení. Díky umělému povrchu se ve Znojmě pod širým ledem bruslí již 3 měsíce bez ohledu na výkyvy počasí.

Na Horní náměstí se koncem března nastěhují Velikonoce

Po posledním bruslení 8. března se kluziště začne odklízet, na Horní náměstí se totiž s koncem března nastěhují Velikonoce. „Kluziště přes jaro a léto sklidíme a postavíme na podzim, až zase budou mít lidé chuť na tento typ sportu. Díky umělému kluzišti se nám daří prodloužit bruslařskou sezónu i u nás na slunné jižní Moravě, což bylo naším hlavním cílem,“ říká starosta města Znojma Jan Grois.

„Zároveň chceme pro další sezónu rozšířit i počet hodin bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, aby si zabruslili i ti, kteří preferují klasický led,“ dodává starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…