Semily: Podkrkonošská slavnost úrody Semilský pecen nabídne bohatý program

01.09.2017 19:00

Na semilském Ostrově se v sobotu 9. září t.r. uskuteční již počtrnácté Podkrkonošská slavnost úrody pod názvem Semilský pecen. I tentokrát je pro návštěvníky připraven bohatý program.

Semily: Podkrkonošská slavnost úrody Semilský pecen nabídne bohatý program
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Na semilském Ostrově se v sobotu 9. září t.r. uskuteční již počtrnácté Podkrkonošská slavnost úrody pod názvem Semilský pecen. I tentokrát je pro návštěvníky připraven bohatý program. Nebude v něm chybět dožínkový průvod městem, expozice hospodářských zvířat, ukázky historické i současné zemědělské techniky, rukodělné dílničky i závod na koloběžkách.

Před slavnostním zahájením Pecnu proběhne tak jako každý rok ekumenická bohoslužba, na níž vystoupí pěvecký sbor Jizerka, poté projde městem dožínkový průvod vedený kněžnou Libuší a její družinou, vyhrávat do kroku bude kapela Semilská 12. Průvod zamíří na Ostrov, kde bude Pecen slavnostně zahájen. Zde se kromě zemědělců a řemeslníků budou prezentovat také regionální spolky a sdružení. Pecen pochopitelně patří řemeslnictví a výrobkům z regionu - návštěvníci tak ochutnají nejrůznější regionální potraviny, medovinu a další dobroty.

V předvečer Pecnu nebude chybět tradiční Ďolík fest, na němž se představí žáci konzervatoří, uměleckých škol i ostatní kumštýři, od 21 hodin před zámkem zahraje Varmužova cimbálová muzika.

Pecen si užijí velící i malí

Hlavní program Pecnu je připraven na sobotu, kdy na Ostrově a podiu před zámkem proběhne pestrý program. Zatímco páteční podvečer patřil převážně kultuře, sobotní dopoledne na Ostrově už bude patřit zábavě. Pecen si prostě užijí velící i malí, bez rozdílu data narození. Těšit se mohou na slavnostní vyhlášení hned několika soutěží - Podivíni mezi plody a druhý ročník soutěže o nelepší doma upečený řemeslný chléb s názvem Dobrý pecen.

Odpoledne před zámkem opanují muzikanti všech hudebních žánrů. Nejprve vystoupí mítstní dechová hudba pod vedením kapelníka Daniela Bismilera Semilská 12, hned vzápětí zazní pásmo písniček Michala Davida z muzikálu Decibely lásky, hvězdou programu bude zpěvačka Eva Pilarová, kterou na podiu vystřídá LOLA, kapela hrající alternativní pop. Večer zakončí rocková zábava v podání SVR.

Nenechte si ujít Semilský pecen – jste srdečně zváni!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…