Semily: Rekonstrukce semilského nádraží byla dokončena

31.10.2023 20:06 | Tisková zpráva

Za přítomnosti generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody, hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, starostky Semil Leny Mlejnkové, zástupce zhotovitelské firmy Swietelsky Rail CZ Viliama Perknovského a dalších proběhlo 26. října slavnostní zakončení přestavby nástupišť vlakového nádraží v Semilech.

Semily: Rekonstrukce semilského nádraží byla dokončena
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Nádraží se nyní může chlubit bezbariérovým nástupištěm, krytými zastávkami v obou směrech a především moderním a bezpečným podchodem, který propojil obě nástupiště  s ul. Družstevní. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí
Na místě původního překladiště uhlí a dřeva by v příštím roce měl vyrůst nový autobusový terminál, plocha pro překladiště byla v rámci přestavby nádraží přemístěna na protilehlou stranu nádraží.

Celkové investiční náklady stavby Rekonstrukce nástupišť ŽST Semily dosáhly zhruba 218 mil. Kč. Jejím zhotovitelem byla společnost Swietelsky Rail CZ. Projekt byl spolufinancován Evropskou unií z prostředků Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility; RRF).

Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily: "Rekonstrukce nástupišť v Semilech je projektem, který umožní další investice do tohoto území za stovky milionů korun. V příštím roce město Semily postaví autobusovou část nádraží, na podzim příštího roku tak budeme mít dokončený celý dopravní terminál. Po jeho vybudování bude možný přestup z vlaku na autobus přímo na prvním nástupišti. Provedení stavby je na špičkové úrovni, obrovské poděkování tak patří všem, kteří se na rekonstrukci nádraží podíleli. Za podporu projektu pak děkujeme jmenovitě ministru dopravy Martinu Kupkovi a mnoha dalším."

Zdroj: Semilské noviny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…