Slaný: Další kamerový bod v provozu

07.12.2019 19:03

V pořadí 18. kamerový bod byl nově instalován v ulici Cyrila Boudy ve Slaném.

Slaný: Další kamerový bod v provozu
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Město bylo opět úspěšné v rámci Programu prevence kriminality pro rok 2019 (dále jen PK 2019), na základě čehož získalo státní dotaci z Odboru prevence kriminality ministerstva vnitra (dále jen MV) na již 18. kamerový bod (dále jen KB) ve městě. Jedná se o KB v ulici Cyrila Boudy.

Máme radost, že uvedený investiční projekt byl v  PK 2019 kladně vyřízen. Státní dotaci ve výši 220.000,- Kč nám přidělilo MV a město se podílelo na realizaci povinným podílem ve výši 58.872,91 Kč. Při samotném plánování a realizaci bylo nutné brát ohled na velkou vzdálenost a nepřímou viditelnost na budovu MP Slaný (kde je operační středisko a instalované řídící, ovládací a datové centrum), bylo nutné zajistit přenos povelů, dat a obrazů  s využitím jednoho ze stávajících retranslačních míst (Vikova ulice).

Instalace 18. KB probíhala v říjnu a byla ukončena k 31. 10. 2019, kdy byl KB zapojen do systému MKDS. Věříme, že nová kamera přispěje ke snížení kriminality ve sledované lokalitě. Město od r. 2007 buduje modernější digitální kamerový systém, který má daleko větší účinnost a to hlavně v nočních hodinách. Realizovaný KB je dalším vhodným doplněním systému. MKDS je koncipován tak, že programově neumožňuje nahlížení do tzv. zakázaných (soukromých) zón občanů. Přenos dat, obrazů a povelů mezi operačním střediskem a  kamerovým bodem je zajištěn bezdrátově. Obraz z kamer je využíván stálou službou městské policie a je propojen i do služebny OO PČR Slaný.

Požadavek na zřízení KB v této lokalitě vyplynul z bezpečnostní analýzy, podle které byla uvedená lokalita vytipována, jako jedna z problémových ve městě. Cílem projektu je snižování míry a závažnosti trestné činnosti a zvyšování pocitu bezpečnosti občanů v sídlišti Na Dolíkách a jeho okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…