Soběslav: Výhled z věže nabídl pohled na nové náměstí

02.05.2019 14:05

V pátek 26. 4. v rámci celostátní akce Brány památek dokořán byla zpřístupněna městská věž a návštěvníkům se nabídl pohled na nově zrekonstruované náměstí z výšky.

Soběslav: Výhled z věže nabídl pohled na nové náměstí
Foto: Město Soběslav
Popisek: Soběslav

Více než 150 návštěníků vystoupalo na městksou věž během pátečního otevření. Během prohlídky věže měli návštěvníci možnost se seznámit s historií věže a hodinového stroje, u kterého probíhal zajímavý výklad. Před vstoupením na ochoz věže ještě mohli zájemci navštívit bývalou zvoníkovu místnost, kde byla připravena prezentace rekonstrukce středu náměstí - dokumentace archeologického průzkumu, novinové články, fotografie náměstí před a po rekonstrukci, informace o získání ceny Presta - prestižní stavba jižních Čech. Celodenní akci připravilo infocentrum spolu s Odborem památkové péče MěÚ Soběslav.

Městská věž v Soběslavi bude zpřístupněna veřejnosti opět v sobotu 4. 5. (od 14 do 18 hodin), v sobotu 25. 5. (od 10 do 17 hodin) a pak všechny červnové víkendy od 9 do 17 hodin. V červenci a srpnu bude věž otevřena každý den od 9 do 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…