Sokolov: Jak je to s cyklostezkou? Veřejnost to asi nezajímalo

22.09.2019 9:41

Stavba nové cyklostezky od volnočasového areálu Bohemia do areálu zdraví u Staré Ovčárny vyvolala dosti rozruchu, který se týkal především její části vedoucí od Mičurinovy ulice přes ulici Marie Majerové. Kvůli navržené trase a plánovanému pokácení několika stromů dokonce vznikla petice, kterou podepsalo kolem stovky lidí.

Sokolov: Jak je to s cyklostezkou? Veřejnost to asi nezajímalo
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Její projednání bylo zařazeno na program zasedání zastupitelstva ve čtvrtek 19. září, ale byl to bohužel jednostranný akt. Z těch, kteří vznik této petice iniciovali nebo se pod ní podepsali, nepřišel nikdo.

Místostarosta Jan Picka uvedl, že je tím zklamaný, protože město chce s lidmi vést dialog, jenomže když nemají zájem, tak je to nemožné. „Příslušný odbor se na zastupitelstvo velmi podrobně připravoval a chtěli jsme vysvětlit vše, co bylo s projektem na vybudování této trasy spojené. Proč ji vedeme právě tudy, proč bude mít určité parametry i to, proč prostě některé stromy musely stavbě ustoupit a jak chceme zeleň nahrazovat. O tom všem jsme mohli vést debatu. Překvapuje mě proto, že nepřišel ani jediný člověk, kterého by to zajímalo,“ poznamenal místostarosta.

Pozastavil se rovněž nad tím, že kolem budování cyklostezky (správně víceúčelové městské stezky pro pěší i cyklisty) vzplálo tolik vášní. Jako by to bylo nějaké nečekané překvapení. „Tento projekt se začal připravovat už v roce 2012 a od té doby se o něm mnohokrát jednalo a ještě častěji informovala veřejnost. Ať už v různých médiích, na webu města nebo na jednáních zastupitelstva. Každý, kdo má jen trochu zájem o věci veřejné a o dění ve městě, mohl být včas informován o podstatě tohoto projektu. Doufám, že alespoň zpětně nám dají lidé za pravdu a ocení ho,“ dodal místostarosta.

V Sokolově se v současnosti staví dvě nové cyklostezky, které jsou spolufinancovány Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace u obou cyklostezek je až 90 procent z uznatelných nákladů. Víceúčelová městská stezka propojí část Sokolova, volnočasový areál Bohemia, s areálem zdraví u Staré Ovčárny. Stezka pro cyklisty a chodce pak vzniká mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem. Termín realizace je u obou cyklostezek duben 2019 až červenec 2020. Městská stezka pro pěší i cyklisty mezi areály Bohemia a Stará Ovčárna bude dlouhá kolem 2,5 km a propojí dva sportovní a odpočinkové areály. O výstavbě obou tras pro cyklisty byla veřejnost v minulosti již několikrát informována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …