Sokolov: Město chce pro zahrádkáře připravit nové lokality

01.07.2020 19:53

Co Čech, to zahrádkář platilo v minulosti a jak se zdá, platí to nyní a platit bude i v budoucnu. Zvláště v letošním roce zájem o zahrady výrazně vzrostl.

Sokolov: Město chce pro zahrádkáře připravit nové lokality
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Sokolov chce vyjít vstříc zájemcům o pozemky vhodné k pěstitelským aktivitám i třeba jen k pouhému odpočinku. Město proto hodlá najít vhodné lokality, které by se mohly proměnit v zahrádkářské kolonie.

„V souvislosti s koronavirovou krizí jsem zaznamenala u obyvatel města jakýsi drobný stesk po tom, že ze sídlišť nemají kam utéct do klidu nebo za aktivním odpočinkem. Začala jsem proto zjišťovat, zda by byl mezi občany Sokolova zájem o vlastnictví klasických zahrádek. Někomu se možná může jevit zájem o zahrádky jako přežitek, ovšem zájem lidí nakonec předčil má očekávání,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Poznamenala, že ji okamžitě napadlo, že by mohl město vytipovat vhodné lokality, které by po úpravě nabídlo obyvatelům. „Sloužily by jako oázy klidu, kde by se lidé mohli starat o záhonky či jen obyčejně odpočívat v symbióze s kouskem přírody. V současnosti tento projekt už oficiálně řešíme a brzy přineseme další informace,“ konstatovala starostka.

Odbor rozvoje města už seznámil vedení Sokolova s několika pozemky v různých lokalitách města, na nichž by mohly vzniknout desítky zahrádek. „Vedení města u některých navržených pozemků předběžně rozhodlo kladně. Ještě prověříme jejich vhodnost na vybudování zahrádek obhlídkou přímo na místě a poté definitivně lokality vybereme,“ dodal místostarosta Jan Picka.

Většina zahrádkářských kolonií kolem Sokolova je už v soukromých rukách. Městu ještě donedávna patřily pozemky se zahrádkami v lokalitě Bohemia. Většinu ze šesti desítek zahrádek si však lidé v uplynulých měsících mohli odkoupit. Sokolovu tedy ještě zbývají pozemky se zahrádkami v městské části Šenvert, které má pronajaté zahrádkářský svaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …