Sokolov: Provoz na kruhovém objezdu bude omezen déle

03.11.2019 11:49

Výstavba nové cyklostezky mezi Dolním Rychnovem a Sokolovem, která začala letos na jaře, značně postoupila a dostala se až do prostoru první okružní křižovatky před Sokolovem ve směru od Dolního Rychnova. A právě kvůli napojení na pokračování trasy po Sokolově bude kruhový objezd postupně uzavírán. Řidiči musí počítat s dočasnými omezeními provozu a objížďkami, které budou po dobu uzavírek řádně vyznačeny. Omezení by měla skončit do 8. listopadu.

Sokolov: Provoz na kruhovém objezdu bude omezen déle
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Od 16. října do 30. října byl uzavřen jízdní pruh v ulici Chebská směr Dolní Rychnov - vjezd na kruhový objezd, a rovněž bude uzavřen výjezd na silnici II/210 ve směru k dálnici D6. Budou stanoveny objízdné trasy, a to přes Ranžír, pro MHD a linky přes Dolní Rychnov. Přes veškerou snahu zhotovitele stavby, který měl na provedení prací a uzavření kruhového objezdu vydaná příslušná povolení do 30. listopadu, ale přesto nezávazně přislíbil, že práce dokončí do 30. října, se nepodařilo tento avizovaný termín dodržet. A to kvůli neočekávaným drobným technickým komplikacím při výstavbě. Dojde tak k prodloužení termínu uzavření a následného zprovoznění kruhového objezdu.

Náhradní termín na zprovoznění jízdního pruhu v ulici Chebská směr Dolní Rychnov - vjezd na kruhový objezd a výjezd na silnici II/210 ve směru k dálnici D6 je po dohodě se zhotovitelem stavby přesunut na 8. listopadu.

Společná stezka pro cyklisty a chodce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem povede z části podél frekventované komunikace III/21026 v ulici Chebská a spojuje město Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Stezka začíná v obci Dolní Rychnov v místě, kde se setkává ulice Revoluční a Chebská. Stezka je vedena po pravé straně silnice ve směru jízdy do Sokolova. U kruhové křižovatky přechází stezka přes silnici III/2016 nově vybudovaným sdruženým přejezdem pro cyklisty a přechodem pro chodce. Za kruhovou křižovatkou se stezka napojuje na stávající asfaltovou stezku.

Trasa stezky je vedena podél areálu gymnázia, za klášterem a poté bude napojena na stávající Páteřní cyklostezku Ohře. Celkové délka této stezky je 1 188 metrů. S výjimkou určitých úseků bude dva až dva a půl metru široká a poslouží chodcům i cyklistům. V blízkosti kruhové křižovatky je stezka navržena jako dělená (pás pro chodce o šířce 2,5 m a pás pro cyklisty o šířce 3 až 3,5 m).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…