Sokolov: Služba Taxiodpad vás zbaví zbytečných starostí

07.10.2020 8:36

Odložit vedle popelnice staré a nepotřebné věci z domácnosti, ať už se jedná o nábytek či elektrospotřebiče, to není dobrý nápad. Spácháte tím přestupek a můžete dostat pokutu.

Sokolov: Služba Taxiodpad vás zbaví zbytečných starostí
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

 Pokud nevíte, jak objemný odpad odvézt do sběrného dvora, využijte služby Taxiodpad. Nabízí ji i nadále městská společnost SOTES Sokolov pro fyzické osoby s trvalým pobytem v Sokolově.

Co si můžete nechat odvézt Taxiodpadem z domácnosti (nevztahuje se na zahradní kolonie a garáže):

- nábytku (skříně, stoly, židle, postele atd.),
- elektrospotřebičů (pračky, myčky, televize apod.),
- koberců, PVC či lina,
- sanitárních předmětů (záchody, umyvadla).

Jednorázová cena za odvoz jednoho kusu odpadu (do 100 kg) je 100 korun. Cenu za službu „TAXIODPAD“ hradí objednatel před naložením odpadu na místě řidiči vozidla. Objednatel je povinen připravit odpad na veřejné prostranství k naložení. Odpad je svážen na základě objednávky předem, a to v pracovním týdnu od 7 do 15 hodin. Objednat službu "TAXIODPAD" lze na číslech 359 808 452 nebo 725 729 459.

Služby „TAXIODPAD“ nelze využít pro odvoz nebezpečného odpadu, směsného komunálního odpadu, stavebního odpadu (bytové jádro, okna apod.), automobilových dílů včetně pneumatik (použité pneumatiky lze odevzdávat za poplatek na sběrném dvoře nebo u prodejců a v pneuservisech) a bioodpadu.

Objemný odpad zkrátka ke kontejnerům nepatří. V případě uložení odpadu na kontejnerová stání hrozí viníkům pokuta za zakládání černé skládky a povinnost odpad zlikvidovat. Dle zákona č. 185/2001 sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů se fyzická osoba dopustí přestupku tím, že odloží elektrozařízení mimo místa k tomu určená nebo mimo místa jejich zpětného odběru nebo tím, že neoprávněně založí skládku nebo odkládá odpady mimo vyhrazená místa. V prvním případě hrozí za přestupek pokuta až 20 000 Kč, v případě založení černé skládky může odbor životního prostředí uložit pokutu až do výše 50 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…