Sokolov: Veletrh práce pomáhal i ukrajinským uprchlíkům

26.04.2022 11:07 | Tisková zpráva

Veletrhy pracovních příležitostí, které pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje s úřady práce, je příležitostí pro lidi bez zaměstnání, absolventy škol i pro ty, kteří práci mají, ale uvažují o případné změně.

Sokolov: Veletrh práce pomáhal i ukrajinským uprchlíkům
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Ten letošní, v mimořádném jarním termínu, byl přece jen odlišný. Cílil na lidi z Ukrajiny, kteří se k nám uchýlili před válkou v jejich vlasti.

Veletrhy se postupně konaly v Karlových Varech, v Chebu a na závěr rovněž v Sokolově. V Městském domu kultury akci zahájila starostka Renata Oulehlová a jednotlivé expozice si přišli prohlédnout i místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka. Tato série se konala hlavně proto, že k nám míří lidé z Ukrajiny. Je tak možné obsadit volná místa nejenom v dělnických nebo méně kvalifikovaných profesích, ale i ve vysoce kvalifikovaných pozicích. Mezi ukrajinskými uprchlíky je řada vzdělaných lidí se zajímavými profesními zkušenostmi.

Prvních dvou veletrhů v Chebu a v Karlových Varech se zúčastnila přibližně tisícovka zájemců o práci z Ukrajiny. A Ukrajinci nechyběli ani v Sokolově. Se starostkou a místostarosty se tady potkal i ukrajinský učitel tělocviku, který se dohodl na místu plavčíka v sokolovském krytém bazénu a ve městě se chce usadit. Pochází z rodiny, kde se profese učitele plavání dědí z generace na generaci. Zapojit se chce také do tréninku handicapovaných plavců, protože je sám zdravotně postižený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …