Sokolov: Žáci základní školy obhajovali absolventské práce před porotou

03.07.2017 6:30

V učebnách základní školy se sešli žáci devátých tříd společně s odbornou porotou. Vyhodnocovaly se nejlepší absolventské práce, které studenti vypracovávali dobrovolně. Zvláštní ocenění obdržely i dvě cizojazyčné teze.

Sokolov: Žáci základní školy obhajovali absolventské práce před porotou
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

"Tento rok končí na naší škole 43 deváťáků, z nichž všichni absolventskou práci tvořili. Nicméně ne všichni ji dovedli do takové podoby, byť se garanti velmi snažili, aby mohla být obhajována," zmínil hned zpočátku ředitel Jan Kadlec. Dodal letošním absolventům odvahu vyzdvižením kvality jejich počinu a přivítal předsedy komisí starostu Jana Picku, vedoucí odboru školství a kultury Barboru Bardonovou a školní psycholožku Alici Hukelovou. Další články s odborným názorem představovali ředitelka městské knihovny Daniela Drobečková, předsedkyně školské rady Petra Kocová, ředitel Muzea Sokolov Michael Rund, ochotník místního divadla František Faust, ředitel MDK Ladislav Sedláček a bývalí žáci.

"Při hodnocení primárně všichni zúčastnění vyzdvihovali, že studenti dělají něco navíc, protože práce jsou dobrovolné. Autoři ale jejich zpracováním získávají náskok před nástupem na střední školu, protože se naučí práci se zdroji, skladbu psaného projevu stejně tak jako toho mluveného během prezentace," představuje mimoděk hlavní podstatu pro základní školy nezvyklé akce Barbora Bardonová. Dále uvádí příklad: "Všeobecně bylo dobře poznat, když student psal práci na téma, kterému se věnuje i ve svém životě. Nejvíce nás zaujala ta, jež odhalovala způsob tvorby reklamy a všeobecně psychologii působení reklamy na koncového uživatele. Její tvůrce se chce ve svém budoucím životě věnovat reklamní grafice a tvorbě reklamy nejen při studiu na střední škole. "

Ze tří odvětví - společenské vědy a kultura, sport a přírodní vědy - vzešlo celkem 9 oceněných projektů. Speciální cenu uznání získaly dvě práce, jež byly zpracovány i prezentovány v anglickém jazyce. Při předávání diplomů se ujal slova i pan starosta, který chválil ojedinělou tradici základní školy Rokycanova a žáky za jejich profesionalitu a odhodlání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…