Sokolov: „Zuška“ pokračuje on-line, většina žáků vydržela

20.02.2021 9:41

Že se budou obory Základní umělecké školy v Sokolově vyučovat on-line, to si ještě před rokem nedokázal její ředitel Roman Švancar představit.

Sokolov: „Zuška“ pokračuje on-line, většina žáků vydržela
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Nyní se to ale stalo realitou a škola dělá všechno, co umí a může, aby dětem zajistila co nejkvalitnější výuku a udržela jejich zájem. Prozatím se to daří, většina školáků vydržela a pokračuje. V pololetí se dokonce několik nových zájemců o výuku v „zušce“ přihlásilo.

Pokud už k odhlášení žáků došlo, a podle ředitele Romana Švancara to naštěstí nebylo nijak zásadním jevem, týkalo se to některých kolektivních předmětů, jejichž výuka formou on-line je komplikovaná. Platí to například o sborovém zpěvu nebo tanečním oboru. „Individuální výuku hry na hudební nástroje už lze online zvládnout lépe. Naši učitelé zápolí s technikou poměrně dobře, i když to nemají vůbec jednoduché,“ poznamenal ředitel.

Že by kvůli současné pandemii koronaviru rodiče a dětí ztratili zájem o výuku v sokolovské základní umělecké škole, toho se Roman Švancar neobává. Pomoci by měla i určitá sleva na školném. On, ale i všichni ostatní spojení se „zuškou“ si ale nade vše přejí, aby se znovu vše vrátilo do starých kolejí a budovou školy se opět rozléhal zpěv i hlasité tóny hudebních nástrojů, do učeben se vrátili malí výtvarníci a na parket tanečníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …