Starosta Prahy 8 chce přispět ke zlepšení poskytovaných služeb pobočky České pošty

21.08.2018 20:30

Starosta Prahy 8 Roman Petrus zareagoval na množící se stížnosti občanů Prahy 8 na fungování pobočky České pošty pro Libeň a Karlín. Sešel se se zástupci ČP a diskutoval o možnosti pomoci MČ Praha 8 lepšímu fungování pobočky na Praze 8.

Starosta Prahy 8 chce přispět ke zlepšení poskytovaných služeb pobočky České pošty
Foto: praha8.cz
Popisek: Roman Petrus (ČSSD)

Mnoho občanů Prahy 8 si již řadu měsíců stěžuje na špatné fungování pošty pro Libeň a Karlín. Jedná se především o špatně fungující roznášku zásilek, ale i další služby poskytované ČP. Tyto stížnosti jsou mnohdy tlumočeny i na MČ Praha 8. Česká pošta, stejně jako řada jiných podniků v České republice, aktuálně řeší akutní nedostatek pracovníků. Nízkou míru nezaměstnanosti a z ní vyplývající nedostatek pracovních sil, pociťují firmy především v Praze.

Přestože záležitosti fungování České pošty nepatří do kompetence MČ Praha 8, rozhodl se starosta MČ vyslyšet stížnosti občanů, a aktivně se zapojil do jednání s vedením ČP s cílem přinést zlepšení fungování České pošty pro občany Prahy 8.

„Sešel jsem se s panem Ing. Horáčkem, který má na starosti pražskou Českou poštu, abych mu nabídl pomoc s hledáním nových zaměstnanců, a to prostřednictví komunikačních kanálů MČ. Pobočka na Praze 8 se již delší čas potýká s podstavem zaměstnanců. Jejich nedostatek je jednou z hlavních příčin špatných služeb na této pobočce.“, říká starosta Roman Petrus.

Panu Ing. Horáčkovi se i přes nepříznivou situaci na pracovním trhu podařilo za několik málo měsíců co je ve funkci navýšit počet zaměstnanců na pobočce z 9 na 18. Konečný ideální stav by měl být 27. Starosta Roman Petrus se zajímal o možnosti, jak by MČ mohla být v naplnění tohoto cíle nápomocna.

V reakci na neutěšenou situaci na pobočce byla odvolána dosavadní vedoucí a nyní se připravuje výběrové řízení na obsazení této pozice.

Kromě postupného řešení personální situace na pobočce se přijímají další opatření ke zlepšení služeb, jako jsou stavební úpravy a změna technologie třídění a doručování zásilek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…