Šternberk: Na Ecce Homo Historic oslaví 70. výročí i vozy zn. Porsche

03.09.2018 13:01

Vážení milovníci automobilové historie, zveme vás na další ročník tradičního šternberského setkání majitelů historických vozidel a motocyklů Ecce Homo Historic ve dnech 8. a 9. září 2018.

Šternberk: Na Ecce Homo Historic oslaví 70. výročí i vozy zn. Porsche
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Akce začíná sobotní výstavou historických vozidel a motocyklů na Radniční ulici, z výstavy je naplánován od jedné hodiny po poledni odjezd na Rally Ecce Homo Historic po okolí, trasa do 100 km. Pro přihlášené jezdce je v sobotu připraven tradiční Moravský večer na hradě.

V sobotu 8. září se pojede na trati Mistrovství České republiky v závodech do vrchu, od osmi ráno je trénink, ve 13 hodin pak start hlavního závodu. Vstupné na akci je 100 korun.

Na neděli 9. září jsou naplánovány tradiční jízdy pravidelnosti na věhlasné trati Ecce Homo. V dopoledních hodinách se odjedou tréninkové jízdy a odpoledne pak naostro měřené soutěžní jízdy pravidelnosti, kdy je úkolem zajet co nejpodobnější časy s co nejmenším rozdílem mezi jízdami, a to bez jakéhokoliv měřícího zařízení. Vyhlášení jízd pravidelnosti letos mění své místo konání, bude u radnice na Horním náměstí, kde oceníme ty nejlepší. Vyhlášení vítězů je naplánováno na pátou hodinu odpoledne.

Šternberské slavnosti a Pivní festival

Součástí letošního ročníku Ecce Homo Historic jsou oslavy 70. výročí sportovních vozů Porsche. Porsche je již 70 let synonymem sportovních vozů nejvyšší úrovně. Právě 8. června 1948 byl registrován první automobil značky Porsche: typ 356 „Nr. 1“ Roadster. Tento den je považován za zrození značky Porsche. K tomuto výročí pořádá Porsche Classic Club Česká republika několik akcí a tento svátek přijedou oslavit i do Šternberka. V neděli na trati Ecce Homo budete mít možnost vidět na třicet vozů značky Porsche, zejména ty starší 30 let.

Na Hlavním náměstí ve Šternberku se budou v pátek večer a po celou sobotu odehrávat Šternberské slavnosti, plné hudebního programu, výtečných dobrot a atrakcí. Hlavními hosty jsou Kamil Střihavka & Leaders! a slovenská zpěvačka Kristína. Součástí Šternberských slavností je druhý ročník Pivního festivalu – přehlídka malých a středních pivovarů.

Vstup na Šternberské slavnosti a Ecce Homo Historic je zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …