Šternberk: Péči o seniory usnadní nový kolejnicový transportní systém

05.08.2019 16:23

Na základě veřejné zakázky „Kolejnicový stropní transportní systém pro Domov pro seniory Šternberk, Na Valech 14“, kterou vyhlásilo Město Šternberk jako investor zakázky, byl v naší organizaci Sociální služby Šternberk, příspěvková organizace zrealizován projekt „Stropní zvedací a asistenční systém Roomer“.

Šternberk: Péči o seniory usnadní nový kolejnicový transportní systém
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Jedná se o kolejnicovou dráhu umístěnou ve všech pokojích domova. Kromě pokojů je kolejnicový systém také umístěn v jedné chodbičce a koupelně v 1. patře. Systém je složen z hliníkových kolejnic bílé barvy, na nichž, volně zavěšena na navíjecím popruhu se sponou, pojíždí zvedací jednotka s asistenčním vakem.

Tento systém byl v domově instalován od 8. do 12. července letošního roku. Cena samotného kolejnicového sytému včetně všech povinných komponentů, dvou zvedacích jednotek, instalačního materiálu a instalace činila 1 006 185,20 včetně DPH. Další příslušenství, kterými jsou speciální asistenční vaky přepravní, vaky přepravní s oporou hlavy a vak toaletní za celkovou částku 49 670,80 Kč zakoupila samotná organizace.

Stropní zvedací a asistenční systém Roomer instalovaný v Domově pro seniory Šternberk usnadňuje všem jeho pracovníkům péči o klienty. Umožňuje snazší, plynulé zvedání a přesun zejména imobilních osob mezi lůžkem a invalidním vozíkem, sprchovou židlí či křeslem, zvedání ze země apod. Zvedací jednotka umožňuje i bezpečný transport mezi jednotlivými místnostmi a tím ji lze použít v koupelně či na toaletě. Tím, že je možné i imobilní klienty přesunout z lůžka do polohovacího křesla, je možné, aby se zúčastnili aktivizačních a sociálně terapeutických činností v domově, či jenom tak s ostatními obyvateli domova poseděli při slunečném počasí venku před domovem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…