Šternberk letos rozdělí na dotacích celkem 9 818 000 korun

22.02.2018 13:02

Šternberk letos rozdělí na dotacích celkem 9 818 000 korun

Šternberk letos rozdělí na dotacích celkem 9 818 000 korun
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Město Šternberk v letošním roce rozdělilo do sportu, kultury, sociální oblasti a cestovního ruchu celkem 9 818 000 korun. Z toho dotace do sociální oblasti činí 600 000 korun, do cestovního ruchu 150 000 korun, do kultury celkem 2 094 000 korun a do sportu 6 974 000 korun. Dotace byly schvalovány postupně, a to v radě města žadatelům do 50 000 korun v jednotlivých případech, a nad 50 000 tisíc korun schvalovali rozdělení dotací zastupitelé města, kteří o dotacích jednali  na veřejném zasedání ve středu 21. února 2018. 

Všechny žádosti projednaly věcně příslušné komise rady města, a to podle vyhlášených dotačních programů. S příjemci dotací budou uzavřeny veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotací, slavnostní akt podpisu všech smluv proběhne ve středu 28. února 2018 v Kulturním domě.

Zastupitelé schválili ve středu 21. února celkem 5 milionů a 156 tisíc korun na dotace z rozpočtu města žadatelům v oblasti cestovního ruchu, sociální a zdravotní oblasti, v oblasti kultury, sportu a volného času (týkalo se žadatelů v jednotlivých případech nad 50 tisíc korun).

V oblasti cestovního ruchu bylo schváleno 150 tisíc korun, které si rozdělí Hanácký svaz technických sportů, Handkeho spolek a MAS Šternbersko. Tento dotační program byl vyhlášen poprvé.  

V oblasti kultury byly schváleny dotace ve výši 1.139 tisíc korun na podporu aktivit hradu, Římskokatolické farnosti, na Šternberské kulturní léto pod hvězdami a tradiční festival Šternberský kopec. Podpořen byl také benefiční koncert Charity Šternberk a činnost spolku Dalov pro život. Zastupitelé podpořili rovněž spolek Prohlubování česko  německých vztahů, který má v plánu restaurování oltáře z kapličky P. Marie na Uničovské ulici a Handkeho spolek, který zajistí turistické sezónu ve Šternberském klášteře.

Ze sociální oblasti byly podpořeny projekty Charity Šternberk, sdružení Ecce Homo Šternberk Evy Kráčmarové, Svazu postižených civilizačními chorobami a Společnosti Podané ruce. Na tyto projekty bude použito 506 tisíc korun.  

Do sportu zastupitelé schválili k rozdělení 3.361 tisíc korun. Dotaci získali fotbalisté, atleti, tenisté, florbalisté, orientační běžci, TJ Sokol Šternberk, AMK Ecce Homo, podpořen byl také mezinárodní závod Czech Cycling Tour, jehož etapa se v našem městě tradičně objeví v srpnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…