Strategie Plzeňské aglomerace 2021+ má schválenou první část dokumentu

22.04.2021 14:51

Na konci března byla zastupitelstvem města Plzně schválena první část, tzv. koncepční část, klíčového rozvojového dokumentu Plzeňské aglomerace pro období 2021-2027 (dále také SPA21+).

Strategie Plzeňské aglomerace 2021+ má schválenou první část dokumentu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Hlavním smyslem SPA21+ je definovat, jaké intervence by měly být realizovány v Plzeňské aglomeraci tak, aby byla podporována konkurenceschopnost a nalézána řešení podporující udržitelný rozvoj území. Dokument zpracovává Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o.

SPA 21+ navazuje na Strategii ITI Plzeňské metropolitní oblasti 2014–2020 a stanovuje hlavní cíle regionálního rozvoje v horizontu sedmi let. Schválení předcházely dlouhé přípravy, projednávání a úpravy. V červnu loňského roku byl dokument projednáván s více jak 50 územními partnery na kulatých stolech (více zde). V říjnu byla na užších pracovních skupinách konzultována provázanost konkrétních projektových záměrů na jednotlivá opatření a zároveň vyhodnocována jejich relevantnost ke strategii, stav připravenosti a schopnost financování.

Paralelně probíhala bilaterální jednání s jednotlivými řídicími orgány, zaměřená na představení této strategie a identifikování hlavních směrů, které by měly být z jednotlivých operačních programů financovány. Na konci roku 2020 proběhlo dotazníkové šetření zaměřené na hodnocení důležitosti jednotlivých opatřeních, do něhož byla zapojena i široká veřejnost (výsledky dotazníku jsou na webových stránkách ITI). Posledním krokem pak bylo připomínkování ze strany členů řídicího výboru ITI, zmíněných pracovních skupin a vedení města Plzně na začátku letošního roku.

„Pro členy rady a zastupitelstva města Plzně jsme během zimy a jara 2021 připravili dva webináře, během nichž jsme podrobněji dokument i průběh připomínkového řízení představovali,“ řekl Erich Beneš, ředitel Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně. „Dokument je přístupný všem, kteří by měli zájem do něj nahlédnout, a to na našich webových stránkách. Nyní pracujeme na jeho druhé části, tzv. akčním plánu. Ten by dle předpokladu měl být hotov na konci letošního roku,“ uzavřel Erich Beneš.

Více informací naleznou zájemci ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.