Šumperk: Čtenáři mohli vstoupit po čtyřech měsících do půjčovny

19.04.2021 9:22

Ještě neodbylo na věži kostela osm hodin a už před vchodem do knihovny netrpělivě přešlapovali první čtenáři. Od pondělí 12. dubna se pro veřejnost otevřela Městská knihovna T. G. Masaryka v Šumperku.

Šumperk: Čtenáři mohli vstoupit po čtyřech měsících do půjčovny
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Po téměř čtyřměsíční pauze, kdy mohlo s přestávkami fungovat pouze výdejní okénko nebo systém bezkontaktního půjčování, mohli konečně čtenáři zamířit do budovy a sami si vybrat knihy přímo mezi regály.

K dispozici mají pouze půjčovnu, provoz Literární kavárny, čítárny, WC ani veřejného internetu není za současných pravidel možný. Návštěvníci mohou do budovy vstoupit pouze v respirátoru, měli by dodržovat dvoumetrové rozestupy a před vstupem do půjčovny musí použít dezinfekční prostředek.

„Během prvního dne po otevření půjčovny dorazilo do knihovny 215 čtenářů a půjčilo si 718 knih, časopisů, CD a her. Výpůjčky probíhaly v klidu, čtenáři dodržovali všechna opatření. Během celého dne se návštěvnost pěkně rozložila, takže nevznikaly žádné fronty,“ informovala ředitelka knihovny Kamila Šeligová.

Uvedla, že knihovnice obsloužili během provozu výdejního okénka, což bylo od 18. ledna do 9. dubna, sedm a půl tisíce čtenářů, kteří si celkem vypůjčil 14 a půl tisíce knih, časopisů, CD a her.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…