Šumperk: Dům dětí bude po rekonstrukci sloužit k bydlení

12.05.2021 7:35

Bývalý Dům dětí U radnice na náměstí Míru v Šumperku má nového majitele. V dražbě, která proběhla na půdě radnice, jej koupil šumperský rodák Martin Pacák. Za dům v historické části města nabídl 8,2 milionu korun.

Šumperk: Dům dětí bude po rekonstrukci sloužit k bydlení
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Musím přiznat, že jsem velký obdivovatel historických domů a v této oblasti se pohybuje i moje podnikání. Nakupuji a revitalizuji historické domy, ve kterých buduji byty. Stejný záměr mám i s domem u radnice,“ prozradil podnikatel, který po studiích opustil Šumperk a nyní podniká v Olomouci.

Potvrdil, že Šumperk zná velice dobře a ví, že ve městě je nedostatek bytů. „Do budování bych se proto chtěl pustit co nejdříve. Pokud půjde vše dobře, s revitalizací bych chtěl začít do půl roku,“ uvedl Martin Pacák. Podle něj je dům ve velice dobrém stavu, město mu zároveň předalo podrobnou dokumentaci, která mu cestu k rekonstrukci zjednoduší. V plánu má vybudovat čtrnáct apartmánů o velikosti zhruba 60 m2 (2+KK), v přízemí zůstanou obchodní prostory. Ještě není rozhodnut, zda byty prodá, nebo zda je bude pronajímat.

„Vím, že dům je historickou kulturní památkou, rekonstrukce bude vedena citlivě a domnívám se, že i díky tomu bude náměstí zase o něco krásnější,“ doplnil podnikatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…