Šumperk: Masarykova knihovna získá peníze od kraje

08.03.2021 7:35

Téměř třináct miliónů korun uvolnil Olomoucký kraj na podporu regionální funkce knihoven. Jde o peníze, za které i ty nejmenší knihovny v odlehlých obcích mohou nakupovat nové publikace, aby přilákaly čtenáře.

Šumperk: Masarykova knihovna získá peníze od kraje
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Na seznamu knihoven, jež získají příspěvek, nechybí ani Městská knihovna T. G. Masaryka v Šumperku, která v má v gesci jeden z největších regionů v ČR.

„Stejně jako další kulturní instituce i knihovny zasáhla opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Teď dělají vše pro to, aby svoje služby mohly dál nabízet. Řada knihoven otevřela okénka, jejichž prostřednictvím si čtenáři půjčují knihy. Jde tak o jednu z mála částí kultury, která funguje navzdory současnému stavu,“ uvedl radní pro oblast kultury Jan Žůrek.

Knihovny se navíc i letos mohou ucházet o další finance hned ze dvou krajských dotačních programů, v nichž je zhruba šestnáct miliónů korun. Například díky programu obnovy drobného majetku mohou získat peníze na dovybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…