Šumperk: Nad Tříkrálovou sbírkou visí otazník

21.12.2020 19:53

Nový rok v Šumperku a okolí každoročně zahajuje Tříkrálová sbírka, kterou organizuje místní Charita. Zda začátkem ledna vyjdou do ulic desítky koledníků, aby přinášely do všech domovů požehnání a poprosily o pomoc pro ty, jež ji potřebují, není v tuto chvíli jasné. Jisté ale je, že v nejbližších dnech bude spuštěna sbírka prostřednictvím on-line kasičky, která umožní koledování i za špatných epidemických podmínek.

Šumperk: Nad Tříkrálovou sbírkou visí otazník
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„S blížícím se koncem roku se nám množí dotazy ohledně lednového tříkrálového koledování. V současné situaci bohužel nikdo nedokáže odhadnout, v jakém stupni PES, od kterého se odvíjejí opatření proti šíření koronaviru, bude v tuto dobu naše republika,“ říká ředitelka šumperské Charity Jana Bieliková. Dodává, že jisté ale je, že lidé budou moci přispívat do sbírky prostřednictvím tzv. on-line kasičky, jež umožní „koledování“ i za špatných epidemických podmínek, tedy ve čtvrtém nebo pátém stupni PES.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

„Tato on-line koleda by měla být spuštěna v druhé polovině prosince a dárci budou moci směřovat své dary prostřednictvím PSČ do konkrétních měst a obcí,“ vysvětluje Bieliková a dodává, že on-line koledování doprovodí kampaň ve sdělovacích prostředcích, včetně televizních spotů, jako tomu bylo každý rok

V případě, že epidemická situace bude na třetím stupni, bude záležet na každé obci, zda zorganizuje s pomocí koordinátora Tříkrálové sbírky z Charity Šumperk tradiční koledování skupinek či zda alespoň umístí kasičku ve veřejných prostorách, například na obecním úřadu, v knihovně a podobně. „Pokud bude možné tradiční koledování, bude probíhat za dodržení nejpřísnějších hygienických podmínek od 1. do 24. ledna. Máme odezvu, že obce a města, včetně Šumperka, mají o tento typ koledování zájem,“ uzavírá ředitelka Charity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…