Šumperk: Vánoční strom bude, nad trhy visí otazník

15.11.2020 14:56

Vánoční strom letos dorazí na náměstí Míru v úterý 24. listopadu v dopoledních hodinách. Patnáct metrů vysoký smrk ztepilý darovaly městu Lesy České republiky. Nad vánočními trhy, které se mají konat u historické budovy radnice, však visí stále větší velký otazník.

Šumperk: Vánoční strom bude, nad trhy visí otazník
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Vánoční strom do Šumperka přicestuje z Klepáčova, konkrétně z lokality Ztracenka. „Smrk vyrostl v těsném sousedství vzácného jilmového semenného sadu a vzhledem k tomu, že snižoval výnos semenného materiálu, musel by být stejně pokácen,“ uvedla Šárka Hofmannová z oddělení komunálních služeb. Doplnila, že smrk je moc hezký, pravidelně rostlý a určitě bude krásnou ozdobou náměstí.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Město Šumperk ve spolupráci s domem kultury připravuje vánoční trhy u radnice, ty by měly proběhnout od 4. do 27. prosince. Vzhledem k vývoji epidemiologické situace jsou přípravy ve srovnání s loňským rokem opatrné. „Zatím vyčkáváme, za jakých podmínek a zda vůbec bude možné tuto hojně navštěvovanou akci realizovat,“ uvedl starosta města Tomáš Spurný. Z organizačních důvodů bude nezbytné o podobě letošních Vánoc ve městě rozhodnout v druhé polovině listopadu.

Protiepidemická opatření se naopak nijak nedotknou výzdoby města. Vánoční atmosféru navodí vedle stromu také slavnostně ozdobená také radnice, kašna v Sadech 1. máje a celé centrum města. „Oddělení kultury a vnějších vztahů ve spolupráci s oddělením komunálních služeb chystá novou vánoční výzdobu na Točáku. Doufáme, že se lidem bude město oděné do slavnostního hávu líbit a že občanům zpříjemníme adventní období,“ uvedla Eva Rutarová referentka oddělení kultury a vnějších vztahů.

Ve dnech 11. a 12. prosince by také měly proběhnout farmářské trhy, které organizuje Agrární komora. I nad jejich konáním však visí otazník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…