Šumperští atleti zazářili v polské Nyse

13.06.2017 16:40

V neděli 11. června 2017 v partnerském městě Nysa v Polsku proběhl již pátý ročník běžeckého závodu „Bieg Nyski“. Na start pět kilometrů dlouhé tratě, která vedla centrem města, se postavilo i několik šumperských atletů.

Šumperští atleti zazářili v polské Nyse
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Do Nysy dorazila sestava ve složení Václav a Vojtěch Bednarští, Jan Kostecký, Tomáš Křivohlávek, Adam Žanda, David Chytil, Marek Procházka, Pavel Brzobohatý, Jaroslav Ženčák, Miroslav Sporek a Bohuslav Vondruška st. Jedinou reprezentantkou ze Šumperka byla Eva Filipiová. „Tito borci se zúčastnili závodu na 10 km, kdy okruh městem museli zaběhnout hned dvakrát. Šumperskou výpravu ještě symbolicky doplnili místostarosta Tomáš Spurný a Bohuslav Vondruška ml. z oddělení kultury a vnějších vztahů šumperské radnice, jež si zaběhli závod na 5 km,“ uvedl Květoslav Vykydal, zastupitel města Šumperka a vedoucí výpravy.

Že Šumperští nejsou žádná ořezávátka, bylo jasné v cíli, kdy Vojta Bednarský dokončil závod na 4. místě a Jan Kostecký na 5. místě. „Do dvacítky nejlepších z konkurence pěti set dvaceti závodníků se ještě zařadili Tomáš Křivohlávek na 13. místě, Adam Žanda na 15. místě, Marek Procházka na 16. místě, Jaroslav Ženčák na 19. místě a Eva Filipiová na místě 20.,“ upřesnil Vykydal. Některé věkové kategorie ovládli běžci ze Šumperka. „Eva Filipiová byla druhou nejlepší závodníci v kategorii K30, Václav Bednarský vyhrál kategorii M16 a v kategorii M50 obsadil první místo Jaroslav Ženčák,“ doplnil Vykydal.

„Do Nysy putuje ze Šumperka velké poděkování za výbornou organizaci závodu a příkladnou péči, která se Šumperským dostala,“ uzavírá Vykydal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob