Svitavy: Nová separační linka je už v provozu

14.03.2021 19:03

V loňském roce jsme informovali o rekonstrukci třídící linky v třídírně druhotných surovin v ulici Tolstého. Společnost LIKO Svitavy uspěla v říjnu 2020 v dotačním titulu na finanční injekci pro realizaci tohoto záměru.

Svitavy: Nová separační linka je už v provozu
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Nová separační linka vešla minulý týden do provozu. V areálu probíhají ještě drobné konstrukční úpravy, ovšem to nemá na provoz linky žádný vliv. Kromě modernizace technologie došlo přibyly také 4 nové třidící koše, k lince byl také přistavěn zcela nový mechanický lis.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Důvodem této modernizace byl fakt, že předchozí provoz již neměl kapacitu na zvládnutí veškeré produkce tříděných plastů, jež LIKO ve své spádové oblasti sváží, samotná technologie navíc byla instalována v roce 1995 a od té doby k žádné větší moderzniaci nedošlo. Nová linka tak v současné době je schopna navýšit objem vytříděných plastů tak, aby město Svitavy dokázalo splnit kvóty nastavené novým zákonem o odpadech, který například i ovlivnil cenu poplatku za komunální odpad pro kalendářní rok 2021.

Celková modernizace přišla na téměř 10,5 milionu korun, přičemž dotační titul ze Státního fondu životního prostředí vypomohl částkou 5 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.