Třebíč: Akademie pro seniory startuje v říjnu

22.08.2018 19:01

Základní umělecká škola Třebíč otevře od října 2018 pro zájemce z řad veřejnosti Akademii umění a kultury pro seniory. Jedná se o tříleté studium v hudebním, tanečním nebo výtvarném oboru a je určeno pro seniory věku 60 let a výše, kteří mají trvalé bydliště na území města Třebíče a v místních částech.

Třebíč: Akademie pro seniory startuje v říjnu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Lektory Akademie jsou kvalifikovaní a zkušení pedagogové ZUŠ. Výuka bude probíhat především v dopoledních hodinách. „Přihlásit se mohou úplní začátečníci, ale i osoby umělecky pokročilejší. Student si ve spolupráci s lektorem stanoví dle svých psychických a fyzických schopností cíl výuky. Nepůjde tedy o navazující pevně stanovené učební plány,“ upřesnila Eva Vaňková, zástupkyně ředitele ZUŠ Třebíč a garant projektu. Absolvent tříletého cyklu obdrží osvědčení o studiu v Akademii. Osvědčení nebude vydáváno na základě žádné akreditace a není ani dalším stupněm vzdělání. Zřízením Akademie chce ZUŠ především přispět k aktivnímu životu seniorů a jejich duševní pohodě. Finanční podporu se podařilo získat od Města Třebíče. „Vznik Akademie jednoznačně podporujeme, protože stojíme o co nejširší nabídku aktivit pro seniory ve městě. Vzdělávání jim nejen rozšíří obzory, pomůže ale i k dobré psychické kondici, přinese pravidelný sociální kontakt a možná i nová přátelství,“ uvedl radní zodpovědný za oblast školství Pavel Pacal.

Patronát nad celým projektem s ochotou přislíbil třebíčský rodák, herec Miloslav Mejzlík.

Přihlášky je třeba podat do 20. září

Každý přihlášený senior přispěje na studium částkou 100 Kč/měsíc. Rok studia v Akademii zahrnuje osm měsíců výuky. „V říjnu se uskuteční imatrikulace studentů za účasti herce Miloslava Mejzlíka a radního Pavla Pacala. V průběhu studia počítáme s veřejným vystoupením i výstavou prací studentů-seniorů,“ uvedla dále Eva Vaňková.

Senioři se budou moci přihlásit např. ke studiu hry na housle, na kytaru, na klavír nebo na harfu, ke studiu sólového zpěvu, ke studiu hudební teorie nebo ke studiu v tanečním či výtvarném oboru.

Kompletní nabídku studijních oborů a přihlášku ke studiu najdete ZDE. Bližší informace se dozvíte také na emailu ZDE nebo na telefonu 606 029 873.

„Zájemci o studium se mohou hlásit také osobně v kanceláři ZUŠ Třebíč. Přihlášky je třeba podat do 20. září,“ sdělila Eva Vaňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…