Třebíč: Město podpoří zavřené provozovny

07.11.2020 11:44

Město se rozhodlo v rámci svých možností pomoci podnikatelům, kteří byli nuceni zavřít svoje provozovny, z důvodu vládních nařízení a opatření ke zmírnění šíření nového koronaviru.

Třebíč: Město podpoří zavřené provozovny
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stejně jako v jarních měsících v začátku pandemie město i nyní na podzim odpustí nájemné v městských budovách ve výši poloviny nájemného za čtvrtletí, tedy za tři měsíce. Těm podnikatelům, kteří nepodnikají v městských prostorách a museli své provozovny zavřít, pak poskytne peněžitou pomoc.

„Ekonomická situace letošního roku nás velmi znepokojuje. Hledali jsme proto s kolegy možnosti, jak bychom mohli dopady této krize z pozice města alespoň trochu zmírnit. Město není schopno ze svého rozpočtu podpořit všechny podnikatele, celkem zde působí zhruba 15 tisíc podnikajících osob a firem. Rozhodli jsme se podpořit ty, kteří jsou celou krizí nejvíce postiženi a museli své obchody a provozovny uzavřít,“ vysvětlil starosta města Pavel Pacal.

Od 6. do 25. listopadu si tak mohou podnikatelé u města požádat o peněžitou pomoc. Jednoduchý formulář si stáhnou na webu města a vyplněný jej mohou poslat datovou schránkou, poštou nebo e-mailem. Žadatel si může žádat o maximálně 10 tisíc korun.

„Je nám jasné, že tato částka nikoho nespasí. Více z městského rozpočtu firmám a podnikatelům poskytnout nemůžeme. Jedná se o pomoc ke zmírnění nastalých problémů.  Signál podnikajícím, firmám i obchodům, že jsme si jejich potíží vědomi a vnímáme je. Že si jich vážíme a přejeme jim, aby se udrželi,“ doplnil Pacal.

Město má pro tento účel připravenou částku 3 miliony korun a vyřizování žádostí bude postupovat podle pořadí podaných žádostí do vyčerpání alokované částky. Peníze na tuto pomoc město použije zčásti z rezervy, zčásti z omezení grantového programu pro příští rok a zčásti z ušetřených mzdových prostředků zaměstnanců úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.