Třebíč: Město připravuje nová parkoviště

24.04.2021 12:47

Tak jako většinu českých měst trápí i Třebíč přeplněné ulice a nedostatek parkovacích míst. Před desítkami let bylo jedno auto v rodině výjimkou, dnes jsou běžně v rodině i tři vozidla. Proto Třebíč připravuje řadu opatření a ucelenou koncepci, jak se se špatnou situací vypořádat.

Třebíč: Město připravuje nová parkoviště
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Při únorové zkoušce průjezdnosti ulic hasičským vozem se do některých ulic kvůli špatně zaparkovaným vozidlům auto vůbec nedostalo.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Od začátku dubna je v místech s největší problémy (na vybraných sídlištích) zavedeno omezení parkování nákladních vozidel kategorie „N“, což jsou rozměrnější auta, používaná především k výdělečné činnosti. Tato, převážně firemní vozidla, by měla parkovat na soukromých pozemcích. Radnice chce docílit toho, aby lidé, kteří na daném sídlišti bydlí, měli kde legálně zaparkovat.

Přibude více než 500 parkovacích míst

Situaci mohou prospět nová parkoviště, které město připravuje. Do 31. května letošního roku bude rozšířeno parkoviště v Račerovické ulici, kde současné parkovací plochy vzhledem k velkému počtu bytových domů nedostačují. Pro nově vzniklých třináct parkovacích stání bude využit volný prostor mezi jednotlivými parkovišti.

V letošním roce přibude také padesát parkovacích stání na autobusovém nádraží. Radnice upraví nevyužívané nástupiště na parkoviště, jehož výhodou bude poloha u centra města.

Ve druhé polovině roku začne výstavba záchytného parkoviště v Hrotovické ulici u PBS. Kromě 160 nových parkovacích stání zde bude vybudovaná také cvičná plocha pro autoškoly.

Šedesát míst pro parkování vozidel je od 6. dubna k dispozici u koupaliště Laguna. Ta využijí zejména lidé z ulice Na Svahu. S provozovateli areálu se radnice dohodla, že parkoviště budou moci lidé využívat v odpoledních i nočních hodinách i v letní sezóně, v režimu PO – PÁ 19.00 – 14.00, SO – NE 19.00 – 10.00.

Další parkovací místa připravuje město v Brněnské ulici a 216 míst zaručí parkovací dům u nemocnice, který se začne stavět příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…