Třebíč: Sportovní areál v Okružní je Stavbou roku

13.09.2021 13:55 | Tisková zpráva

V 19. ročníku prestižní soutěže Stavba roku Kraje Vysočina 2020 zvítězil Sportovní areál Třebíč – Borovina, ul. Okružní, v kategorii Revitalizace veřejných prostranství. Odborná porota ocenila kvalitní řešení veřejného prostoru, který byl vytvořen s ohledem na potřeby obyvatel.

Třebíč: Sportovní areál v Okružní je Stavbou roku
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Vyhlášení výsledků soutěže se zúčastnil místostarosta Třebíče Miloš Hrůza, který za město cenu od kraje převzal. „Porota udělila sportovnímu areálu ocenění za doplnění bytové zóny o pestrý společensko-sportovní prostor. Lidé hřiště maximálně využívají a to je pro mě známka toho, že investice do areálu se povedla,“ uvedl Miloš Hrůza.

„Sportovní areál jsme vybudovali v místě zchátralého hřiště u základní školy v Borovině. Téměř zapomenutá čtvrť města v posledních letech opravdu ožívá. Kromě revitalizace veřejných prostranství a nových možností bydlení zde lidé mohou kromě víceúčelového hřiště využívat také běžecký ovál, dětské hřiště, inline okruh, workoutové hřiště, skatepark a fitness hřiště,“ doplnil starosta města Pavel Pacal.

Kromě sportovních ploch v areálu přibylo také parkoviště pro 46 aut, nové veřejné osvětlení, chodníky, pítko, kanalizace a byla vysázena nová zeleň v podobě stromů, keřů a trávníků. Areál stál město přes 22 milionů korun, z toho 6 milionů pokryla státní dotace v rámci programu Regenerace veřejných prostranství na sídlištích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…