Třebíč: Sportovní organizace mají automatické defibrilátory

22.09.2019 19:23

Celkem pět automatizovaných externích defibrilátorů převzali zástupci velkých sportovních organizací od vedení města Třebíče na tiskové konferenci, která se konala ve čtvrtek 19. září v plaveckém areálu Laguna. Přístroje za město přišli předat starosta Pavel Pacal a místostarostové Miloš Hrůza a Vladimír Malý.

Třebíč: Sportovní organizace mají automatické defibrilátory
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Defibrilátory Defibtech Lifeline představili na konferenci zástupci dodavatelské firmy AED line CZ s.r.o., včetně praktické ukázky na figuríně. Přístroj je plně automatický. Pokyny dává v českém jazyce, krok po kroku. Do 4 sekund analyzuje EKG pacienta a vyhodnotí, zda je vhodné provést výboj.

Starosta města Pavel Pacal poděkoval za ukázku funkcí přístroje: „Dověděl jsem se, že ročně zemře v naší republice na zástavu srdce 35 tisíc lidí. Tyto přístroje zachraňují lidské životy. Hodnota lidského života je nevyčíslitelná, a pokud by defibrilátory pomohly zachránit jeden život, je dobré je mít k dispozici. Chci popřát zástupcům našich sportovních organizací, aby je museli používat co možná nejméně“.

Defibrilátory budou připraveny ve sportovních areálech Laguna, Polanka, Třebíč Nuclears, HFK Třebíč a TJ Spartak Třebíč, kde zástupci dodavatelské firmy přístroje předvedou zaměstnancům a proškolí je. 

Za sportovní organizace defibrilátory převzali:
TJ Spartak Třebíč – Naděžda Dobešová
Plavecké areály Laguna a Polanka – Jiří Novák, Aleš Fialka
HFK Třebíč – Vladimír Melkes
Třebíč Nuclears – Pavel Jozek

AED (automatizovaný externí defibrilátor) po zapnutí vyzve k přilepení elektrod na hrudník pacienta, okamžitě spustí analýzu a při zástavě srdce vyzve ke stisknutí tlačítka pro elektrický výboj. Analýza probíhá opakovaně, přístroj monitoruje životní funkce a udává tempo pro případnou masáž srdce. Cena jednoho přístroje je 40 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…