Třebíč: Správnost trasy obchvatu potvrdil Nejvyšší soud

17.04.2021 12:50

Vyplývá to z rozsudku Nejvyššího správního soudu, který tento týden zamítl kasační stížnost skupiny lidí a firem z Třebíče, kteří nesouhlasí s plánovanou stavbou obchvatu. Po zamítnutí stížnosti u Krajského soudu v Brně je nyní rozhodnutí Nejvyššího soudu konečné a není proti němu odvolání.

Třebíč: Správnost trasy obchvatu potvrdil Nejvyšší soud
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Nejvyšší soud v konečném rozsudku mimo jiné uvádí, že realizace obchvatu vyvolá snížení dopravní zátěže, zvýšení bezpečnosti silničního provozu, snížení počtu úrazů a úmrtí v důsledku dopravních nehod, zlepšení hlukové a imisní situace, zlepšení kvality prostředí v zástavbě a že bude mít pozitivní vliv na veřejné zdraví a kvalitu života v dotčeném území.

Soud posuzoval námitky i s tím, že na rozdíl od průjezdních úseků historickým centrem města se nepříznivé vlivy v trase obchvatu, jako je hluk, emise, či bezpečnost, budou účinně řešit efektivními technickými, organizačními a kompenzačními opatřeními.

Příprava obchvatu je v plném proudu

Ředitelství silnic a dálnic pracuje intenzivně na dalších stupních potřebné dokumentace pro stavbu obchvatu. Aktuálně budou probíhat přípravné geologické práce na pozemcích v koridoru budoucího obchvatu, společnost SG Geotechnika zde bude provádět celkem 124 vrtů v rozmezí hloubky 3 až 25 metrů. Účelem je vyhodnocení inženýrskogeologických poměrů lokality, pro zpracování stavebního povolení.

Samotná stavba obchvatu by měla začít v roce 2025, její dokončení je v plánu do roku 2029.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…