Třebíč: V bývalém kině se staví i přes zimu

20.01.2019 13:49

V bývalém kině Moravia probíhá od loňského léta rekonstrukce.

Třebíč: V bývalém kině se staví i přes zimu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Vzniká zde komunitní centrum, které bude sloužit k setkávání různých cílových skupin za účelem realizace sociálních, vzdělávacích, kulturních a rekreačních aktivit. Stavební práce pokračují i v zimních měsících.

Náklady na přestavbu budou zhruba ve výši 42 milionů korun, z toho 17 milionů bude hrazeno z Integrovaného regionálního operačního programu.

Kromě výstavby místností pro jednotlivé komunitní aktivity bude velký kinosál přestavěn na víceúčelový sál, který se bude dát v případě potřeby jednoduchým opatřením rozdělit až na čtyři menší sály.

Centrum bude provozovat město Třebíč, bude spadat pod Odbor sociálních věcí. Vzhled exteriérů zůstane v maximální možné míře zachován. V kině, které postupně měnilo název od Moravie, přes Stadion, Svět, Sputnik a po revoluci znovu získalo název Moravia, byl poslední film promítán v roce 2006.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…