Třebíč: V září proběhne letecké cvičení NATO

02.09.2018 15:55

V první polovině září se opět uskuteční společné letecké cvičení Ample Strike příslušníků Armády ČR s armádami členských a partnerských států NATO.

Třebíč: V září proběhne letecké cvičení NATO
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Zapojí se do něj zhruba 1200 vojáků z 19 armád. V rámci cvičení bude nad Českou republikou působit například i americký bombardér B-52, vedení cvičení ještě s Američany jedná o zapojení strategického transportního letounu C-17 Globemaster.

Vzhledem k tomu, že jedním z hlavních míst cvičení bude základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměstě nad Oslavou, zvýšená hluková zátěž se dotkne i obyvatel Třebíče a okolí. Starostovi města Pavlu Janatovi to oznámil velitel vzdušných sil, brigádní generál Ing. Petr Hromek.

Největší letové úsilí se uskuteční v pracovních dnech od 3. do 14. září 2018, vždy v čase od 9:00 do 23:00. Ve dnech pracovního klidu však může dojít k přeletům či odletům letecké techniky nebo k jednotlivým přeletům mezi operačními prostory. Lety v nočních hodinách budou omezeny na minimum.

„Uvědomuji si, že každá podobná aktivita znamená určité omezení pro obyvatele. Ubezpečuji vás, že ze strany řídícího štábu cvičení budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby případný negativní vliv byl co nejmenší,“ napsal velitel Petr Hromek v dopise starostovi.

Hlavními místy cvičení budou vedle 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec také vojenské výcvikové prostory Boletice a Libavá. Budou využívány i prostory 21. základny taktického letectva Čáslav, Správy letiště Pardubice a 15. ženijního pluku v Bechyni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …