Třebíč v boji s nepořádníky přitvrdila

23.05.2022 13:55 | Tisková zpráva

Při procházkách Třebíčí mohou lidé spatřit nové, zelené cedule s otázkou: Proč odhazuješ odpadky? Cedule jsou umístěny u veřejných odpadkových košů, hlavně v místech, kde lidé odpadky odhazují na zem.

Třebíč v boji s nepořádníky přitvrdila
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Na cedulích jsou na úvodní otázku čtyři, poměrně drsné odpovědi. Chceme tím lidi upozornit, že dělat si nepořádek ve vlastním městě je hloupost. Doma také nehází papírky, obaly a plastové kelímky a lahve na zem,“ popsal důvod umístění cedulí starosta Třebíče Pavel Pacal.

„V boji s nepořádkem budeme pokračovat. Pozvolna začínáme s kampaní Nebuď prase, pro kterou nám kreslí obrázky kreslíř z nedalekých Okříšek, Štěpán Mareš. Cílem je opět jediná věc. Aby si lidé uvědomili, že odpadky patří do košů a kontejnerů k tomu určených, ne na zem kdekoli je napadne. Máme krásné město. Město památek UNESCO. A chceme, aby tady bylo hezky,“ doplnil Pavel Pacal.

Cedule mohou lidé vidět například v Libušině a Týnském údolí, v Lísčí, na Hrádku, na Krajíčkově stráni, v Lubí a na dalších místech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…