Třebíč začala počítat cyklisty i pěší

12.07.2016 16:43

Před začátkem letních prázdnin nechalo město ve spolupráci s Nadací Partnerství a Krajem Vysočina instalovat dva sčítače cyklistů a pěších pro statistické účely. Jeden je umístěný za zahrádkářskou kolonií, u silnice na Slavice, na stezce směrem na Pekelný kopec. Druhý sčítač je na cyklostezce za Polankou podél řeky Jihlavy, směrem k Poušovu.

Třebíč začala počítat cyklisty i pěší
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Automatické sčítače pomocí senzorů s dosahem 4 metrů rozlišují cyklisty a pěší i jejich směr jízdy nebo chůze. Město tak bude mít informace, kolik cyklistů a pěších se kterým směrem pohybuje.

Data jsou do paměti zařízení ukládána v hodinových intervalech a uchovávána po dobu dvou let. Ze sčítačů budou data stahována prostřednictvím dodávané aplikace, pomocí bluetooth. Provoz sčítačů zajišťuje baterie s životností až 10 let bez nutnosti připojení k elektrické síti. Zařízení jsou odolná vůči vandalismu i nepříznivým klimatickým vlivům.

Statistická data ze zařízení město využije mimo jiné také pro žádost o dotaci na stavbu pochodu pod silnicí I/23 na ulici Sucheniova. Stavba podchodu a navazující opěrné zdi je plánovaná z důvodu bezpečného převedení pěšího i cyklistického provozu přes Sucheniovu ulici.

Zařízení poskytl městu Kraj Vysočina, Třebíč hradila pouze náklady na jejich instalaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…